Fotbal intern

Coincidență sau un semn că bate Piţurcă? Recordul rezultatelor întâlnirilor dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova: 6 – 6 – 6 ?

19.10.2019 | 16:38
Coincidenta sau un semn ca bate Piturca Recordul rezultatelor intalnirilor dintre CFR Cluj si Universitatea Craiova 6  6  6
ADVERTISEMENT

CFR Cluj și Universitatea Craiova se întâlnesc sâmbătă seară de la ora 20:30 în capul de afiș al rundei a 13-a din Casa Pariurilor Liga 1. Înaintea duelului din Gruia, istoricul rezultatelor înregistrare de formația din Bănie de la revenirea în primul eșalon cu CFR este cel puțin interesant, șase victorii, șase remize și șase înfrângeri. Interesant că Victor Piţurcă este poreclit “Satana 🙂

CFR – Craiova, 6 – 6 – 6

CFR și Craiova dispută în Gruia a 19-a întâlnire directă de la revenirea Universității pe prima scenă fotbalistică din România, iar linia rezultatelor înregistrate din 2014 încoace indică șase victorii pentru olteni, șase rezultate de egalitate și șase înfrângeri. Primul meci dintre cele două echipe s-a jucat în decembrie 2014, remiza 0-0 din Gruia. Întâia victorie cu CFR a Craiovei de la revenirea în Casa Pariurilor Liga 1 s-a consemnat în returul sezonului 2014 – 2015, un sec 3-0 în Oltenia.

ADVERTISEMENT

Din 2014 încoace, cele două au jucat în toate structurile competiționale pe care le-a avut campionatul din România. În primul sezon, Craiova și CFR au jucat două meciuri, Casa Pariurilor Liga 1 disputându-se pe sistemul clasic, tur – retur, în stagiunea 2015 – 2016 au jucat câte patru meciuri, două în sezonul regular și două în play – out, iar în ultimele trei sezoane au participat împreună în play-off-urile campionatului.

Craiova dispută sâmbătă al 19-lea meci cu CFR de la revenirea în Casa Pariurilor Liga 1. Sursă Foto: Sportpictures
Craiova dispută sâmbătă al 19-lea meci cu CFR de la revenirea în Casa Pariurilor Liga 1. Sursă Foto: Sportpictures

4-0, cea mai mare diferență de scor

În ultimii ani, meciurile dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova au fost echilibrate și fără prea multe goluri. Cea mai mare diferență de scor s-a înregistrat în play-out-ul sezonului 2015 – 2016, când CFR Cluj se impunea cu 4-0 pe teren propriu. În partida disputată în mai 2016, scorul a fost deschis de Mario Camora, jucător ce se află și acum în lotul pregătit de Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, singurii jucători care se regăsesc și acum în echipa Craiovei sunt Nicușor Bancu și Bogdan Vătăjelu, ambii fiind titulari la acel 4-0 din Gruia.

Pe lângă cele 18 dueluri din campionat, CFR Cluj și Universitatea Craiova au mai disputat două partide în Cupa Ligii, respectiv Supercupa României, ambele câștigate de formația antrenată în prezent de Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci dintre cele două echipe a fost în play-off-ul sezonului trecut, când CFR Cluj se impunea cu 1-0 în Gruia și își asigura matematic titlul de campioană în Casa Pariurilor Liga 1.