Sporturi

Arenele BNR ar putea fi preluate de Stat. Ion Țiriac, Ilie Năstase și Simona Halep susțin acest lucru

08.07.2020 | 11:40
Arenele BNR ar putea fi preluate de Stat Ion Tiriac Ilie Nastase si Simona Halep sustin acest lucru
ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a discutat cu premierul Ludovic Orban despre răscumpărarea de către Stat a bazei sportive Arenele BNR de la Banca Națională a României, după cum a declarat într-o conferință de presă.

”Situația de la Arenele BNR se poate debloca printr-o discuție instituțională între Guvern, nu neapărat MTS, pentru că nu avem resursele necesare, și Banca Națională. Eu nu am avut discuții cu domnul Isărescu, dar asta este soluția.

ADVERTISEMENT

Practic Arenele BNR sunt într-un stadiu de degradare și nu mai pot fi folosite, trebuie preluate, răscumpărate, pentru că BNR a făcut o investiție acolo. Complexul acela se știe că a beneficit la un moment de ample investiții din partea BNR, a fost făcut și stadion de fotbal și arene de tenis”, a declarat Stroe.

Ministrul Stroe a discutat problema bazei BNR cu premierul Ludovic Orban

„Arenele BNR trebuie preluate de Stat, că e vorba despre MTS, de Primăria Generală a Capitalei, cineva trebuie să le administreze. Statul trebuie să demareze discuțiile pentru a rezolva această situație.

ADVERTISEMENT

Aceea este marea oportunitate vizavi de Micul Roland Garros al Bucureștiului, de care am menționat. Am avut câteva discuții cu premierul Orban pe această temă și e un proiect la care personal țin foarte mult”, a adăugat Ionuț Stroe.

Ce vor personalitățile din tenisul românesc?

Ion Țiriac, Ilie Năstase, Simona Halep, dar și alți foști și actuali jucători de tenis doresc reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv, adică transferul bazei din administrarea Băncii Naționale a României către Statul român, pentru a putea fi modernizată și folosită.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, deținătorul turneului BRD Năstase Țiriac Trophy, a cedat competiția la Budapesta pentru că Arenele BNR nu îndeplinesc cerințele forurilor internaționale, Terenul Central fiind închis. Ultima ediție a turneului ATP de la București a avut loc în 2016, iar meciurile s-au jucat numai pe terenurile secundare, deoarece Terenul Central nu a putut fi folosit.

Turneul feminin, BRD Bucharest Open s-a ținut pe un Teren Central improvizat în parcarea complexului sportiv.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac și Ilie Năstase au criticat de mai multe ori Banca Națională a României pentru că nu vrea să lase terenul Primăriei Capitalei sau autorităților centrale și nici să investească în modernizarea Arenelor BNR, pentru ca acestea să primească avizul ISU.

ADVERTISEMENT