News

Arhiepiscopia Bucureștilor reacționează în urma disputei dintre Clotide Armand și consilierii PSD și PNL

Catedrala Mântuirii Neamului, „folosită în scop electoral”. Arhiepiscopia Bucureștilor reacționează în disputa dintre Clotide Armand și consilierii PSD și PNL
08.03.2024 | 14:33
Arhiepiscopia Bucurestilor reactioneaza in urma disputei dintre Clotide Armand si consilierii PSD si PNL
Arhiepiscopia Bucureștilor a comunicat că „dezaprobă folosirea cu scop electoral a pretextului de a sprijini sau nu construirea Catedralei Naţionale” / Foto: Inquam Photos, Alberto Grosescu
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopia Bucureștilor a reacționat în urma disputei dintre primarul Sectorului 1, Clotide Armand, și consilierii PSD și PNL. Clotide Armand i-a acuzat pe aceștia că „au luat banii de la funcționarea primăriei și i-au dat la Catedrala Mântuirii”.

Construirea catedralei, „folosită în scop electoral”

Arhiepiscopia Bucureștilor a comunicat, vineri, că „dezaprobă folosirea cu scop electoral a pretextului de a sprijini sau nu construirea Catedralei Naţionale”. Reacția Arhiepiscopiei vine după conflictul declanșat între Clotide Armand, primarul Sectorului 1, și consilierii PSD și PNL pe care aceasta îi acuză că au blocat Primăria Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Înt-un mesaj postat pe contul Facebook, Clotide Armand i-a acuzat pe consilieri că „au luat banii de la funcționarea primăriei și i-au dat la Catedrala Mântuirii. Registratura va fi închisă și serviciile publice la fel”.

„Pentru ceea ce a făcut PNL PSD am depus deja o plângere penală săptămâna trecută. Este interzis în lege să oprești serviciul public. Dar asta se pare că nu e de ajuns pentru acești inconștienți”, a mai scris Clotide Armand.

ADVERTISEMENT

„În urma apariţiei în presă a unor afirmaţii făcute de o autoritate publică a Capitalei, Arhiepiscopia Bucureştilor dezaprobă folosirea cu scop electoral a pretextului de a sprijini sau nu construirea Catedralei Naţionale”, a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei, scrie Agerpres.

„Legea nr. 261/2005, cu modificări ulterioare, prevede sprijin de la bugetul de stat şi de la bugetele locale pentru construirea Catedralei Naţionale, ridicată spre cinstirea memoriei tuturor eroilor români din toate timpurile. Sprijinul financiar primit din partea autorităţilor s-a oferit şi se oferă doar în temeiul acestei legi a statului român”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Armand: „PSDPNL se folosesc de BOR în lupta lor cu mine”

Ulterior, Clotide Armand a mai avut o reacție: „PSDPNL este cinic și ticalos și caută să creeze conflict între oameni și institutii, între instituții și instituții.

PSDPNL se folosesc de Biserica Ortodoxă Română în lupta lor cu mine. Sunt în contact cu reprezentanți ai bisericii și aceștia mi-au zis că ei niciodată nu au cerut banii pe care PSD PNL i-a dat printr-un amendament la bugetul local și nu sunt deloc deacord cu oprirea serviciilor primăriei pentru așa ceva”, a scris primarul tot pe Facebook.

ADVERTISEMENT