Fotbal intern

Aristidis Soiledis, fundașul stânga titular pentru FCSB în derby-ul cu CFR Cluj. Exclusiv

07.12.2020 | 22:18
Aristidis Soiledis fundasul stanga titular pentru FCSB in derbyul cu CFR Cluj Exclusiv
Aristidis Soiledis in meciul de fotbal dintre FCSB si Slovan Liberec, contand pentru Liga Europa, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, miercuri 24 septembrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Aristidis Soiledis va fi, foarte probabil, fundașul stânga titular al celor de la FCSB în derby-ul din week-end, de la Cluj, cu CFR. Partida din etapa cu numărul 13 se dispută duminică, 13 decembrie, în Gruia, de la ora 21:00.

Din informațiile FANATIKsuspendarea lui Ionuț Panțîru pentru acest meci a creat ceva probleme pentru staff-ul tehnic al lui Toni Petrea, dar roș-albaștrii par deciși să-l înlocuiască pe ieșean cu Aristidis Soiledis, 29 de ani.

ADVERTISEMENT

Ionuț Panțîru, 24 de ani, a luat al patrulea cartonaș galben din acest sezon, pentru o simulare pe finalul primei reprize din FCSB – UTA 3-0. Acest avertisment (adăugat celor consecutive cu Argeș, Iași și Dinamo) îl fac pe Panțîru indisponibil pentru derby-ul CFR – FCSB, din week-end-ul care vine.

Aristidis Soiledis nu a mai jucat la FCSB din 27 septembrie, 2-5 la Iași, dar s-a antrenat normal în ultimele săptămâni

Soluția la care Toni Petrea s-a gândit pentru a-l înlocui pe fundașul venit de la Poli Iași este grecul Aristidis Soiledis, singurul străin din lotul lui Gigi Becali. Deși nu a mai evoluat de peste două luni și jumătate, Soiledis poate fi varianta surpriză.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că fundașul grec, unul pe care Becali îl apreciază, s-a antrenat normal în ultimele săptămâni și este ok din punct de vedere fizic. Îi lipsește într-adevăr forma de competiție, dar experiența îl ajută foarte mult. Soiledis are doar două meciuri pentru FCSB în acest sezon: acel „celebru” 0-2 cu Liberec (24 septembrie), când a cerut să-și ajute echipa pusă la pământ de Covid deși era „într-un picior” și 2-5 la Iași, peste 3 zile!

Gigi Becali nu are încredere în varianta Ovidiu Popescu, fundaș stânga. La ultimul CFR – FCSB 1-0, „Lampard” și-a dat autogol!

Modul cum s-a comportat Aristidis Soiledis față de colegi și față de staff i-a adus câteva bile albe la Gigi Becali. Grecul e disponibil să joace, era și meciurile trecute, dar s-a mers pe tinerețea lui Ionuț Panțîru, titular în 10 din cele 12 meciuri ale celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

FCSB mai are, măcar teoretic, și alte variante pentru postul de fundaș stânga. Ar fi Marius Briceag, care a început din primul minut pe acest post în eșecul de la Voluntari, dar și acasă cu Botoșaniul. Dar de fiecare dată cel pe care patronul l-a adus să joace stoper a fost schimbat după primele 45 de minute.

Oarecum recent și Ovidiu Popescu a jucat titular ca fundaș stânga pentru FCSB. Dar și-a dat autogol în chiar precedentul CFR Cluj – FCSB 1-0, din 14 iunie 2020, astfel că găselnița de atunci a lui Becali nu s-a dovedit carte câștigătoare. Patronul nu mai are încredere în fostul său preferat, „ Lampard” pierzând între timp și primul 11 și fiind utilizat foarte rar.

ADVERTISEMENT
  • 500.000 de euro este cota actuală a lui Aristidis Soiledis, care mai are contract cu roș-albaștrii până la finele actualului campionat
  • 75.000 de euro a plătit Gigi Becali în august 2019 celor de la FC Botoșani pentru a-l transfera pe grec la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,51 este cota pentru „X,2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT