Sport

FCSB, campioană cu Farul pe Arena Națională?! De ce are nevoie echipa lui Gigi Becali pentru un scenariu de poveste. Lupta pentru Europa e în aer după U Craiova – CFR Cluj 0-1

FCSB poate obține titlul matematic după derby-ul cu Farul de pe Arena Națională. Lupta pentru cupele europene s-a relansat după U Craiova - CFR Cluj, scor 0-1.
26.04.2024 | 00:40
FCSB campioana cu Farul pe Arena Nationala De ce are nevoie echipa lui Gigi Becali pentru un scenariu de poveste Lupta pentru Europa e in aer dupa U Craiova  CFR Cluj 01
FCSB poate deveni matematic campioană a României în derby-ul cu Farul. Foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT
25-04-2024
21:45

FCSB, campioană la derby-ul cu Farul?!

Universitatea Craiova a pierdut derby-ul cu CFR Cluj, scor 0-1, în ultimul meci al rundei a 6-a din play-off-ul SuperLigii. Ambele formații au rămas fără șanse matematice la câștigarea titlului după rezultatul din Bănie. 

A treia oară poate fi cu noroc pentru FCSB, care a ratat șansa de a câștiga matematic titlul după etapele a 5-a și a 6-a din play-off-ul SuperLigii. Misiunea se anunță a fi mult mai accesibilă pentru clubul patronat de Gigi Becali. 

FCSB are nevoie de cel puțin un punct în derby-ul cu Farul pentru a deveni matematic campioană, cu 3 etape rămase până la finalul sezonului. FCSB – Farul are loc sâmbătă, 27 aprilie, ora 20:30. 

Înainte de meciul direct, diferența de puncte dintre FCSB și Farul este de 11 puncte, cu 4 etape rămase până la finalul stagiunii. O victorie sau un egal le aduce roș-albaștrilor titlul după o pauză de 9 ani. 

În schimb, lupta pentru cupele europene este de-a dreptul incendiară. Farul are 35 de puncte pe locul 2, în timp ce Universitatea Craiova și CFR Cluj ocupă locurile 3 și 4, ambele cu câte 34 de puncte. 

Locul 2 duce în preliminariile UEFA Conference League, în timp ce locul 3 va juca un meci cu câștigătoarea din barajul între locurile 1 și 2 din play-out. 

Clasament

FCSB a remizat cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-2, în etapa cu numărul 6 a play-off-ului SuperLigii. Elevii lui Charalambous nu au reușit să plece cu toate cele trei puncte de pe terenul covăsnenilor și așteaptă rezultatul din partida Universitatea Craiova – CFR Cluj pentru a vedea cine rămâne pe locul 2.

FCSB nu poate lua titlul în această etapă

Chiar dacă spera să se impună la Sf. Gheorghe și să poată câștiga titlul încă din această etapă, FCSB a amânat sărbătoarea cel puțin până runda viitoare.

ADVERTISEMENT

Cu o victorie în fața lui Sepsi, elevii lui Elias Charalambous puteau să devină campioni matematic cu un egal în partida dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj sau cu o victorie a ardelenilor. Acestea se vor înfrunta astăzi, 25 aprilie, de la ora 21:45.

Farul a stricat calculele FCSB-ului

În acest moment, Farul Constanța ocupă poziția secundă în clasamentul play-off-ului SuperLigii, având cu 11 puncte mai puțin față de liderul FCSB și cu unul mai mult decât Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

FCSB ar fi câștigat titlul și în cazul în care Universitatea Craiova obținea maxim un punct cu CFR Cluj în această etapă, dar victoria Farului în fața lui Rapid, scor 3-1, le-a stricat calculele roș-albaștrilor.

Astfel, în cazul în care oltenii nu se impun în fața CFR-ului, sigura echipă care îi mai poate sufla trofeul lui FCSB este formația antrenată de Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

FCSB și Farul se întâlnesc pe Areana Națională etapa viitoare. În cazul unei victorii în duelul de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 20:30, clubul roș-albastru va deveni campion matematic.

Lupta pentru locurile care duc în preliminariile UEFA Conference League

Înfrângerea suferită de Rapid pe terenul dobrogenilor i-a făcut pe giuleșteni să aibă șanse cât mai mici în obținerea unui loc care duce în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Astfel, în acest moment, Farul Constanța se clasează pe locul 2, cu 35 de puncte, fiind urmată de Universitatea Craiova (34 de puncte) și CFR Cluj (31 de puncte).

O posibilă victorie a formației din Bănie în fața ardelenilor în partida din această etapă ar face-o pe Farul să se pice pe locula al treilea, ultimul care poate duce în preliminariile UEFA Conference League, și să aibă 4 puncte peste CFR Cluj și 6 peste Rapid.

Matematic, și Sepsi poate ocupa un loc de Europa la finalul sezonului, dar șansele covăsnenilor sunt minime, având în vedere diferența de 6 puncte înregistrată acum față de locul al treilea.

Clasamentul play-off-ului

  1. FCSB – 46 de puncte
  2. Farul – 35 de puncte
  3. Universitatea Craiova – 34 de puncte
  4. CFR Cluj – 31 de puncte
  5. Rapid – 29 de puncte
  6. Sepsi – 28 de puncte
ADVERTISEMENT