News

Armata intervine în stingerea incendiului de vegetație din Buzău. Două aeronave Spartan C-27 s-au deplasat la fața locului

Forțele Aeriene Române intervin în stingerea incendiului de vegetație, din județul Buzău. Două aeronave Spartan C-27 s-au deplasat duminică dimineață la fața locului.
27.03.2022 | 10:40
Armata intervine in stingerea incendiului de vegetatie din Buzau Doua aeronave Spartan C27 sau deplasat la fata locului
Forțele Aeriene Române au intervenit în stingerea incendiului de vegetație din Buzău. Sursa foto: ISU Buzău
ADVERTISEMENT

Două avioane Spartan C-27, din cadrul Forțelor Aeriene Române, s-au deplasat duminică dimineață către comunele Breaza și Pietroasele, din județul Buzău, pentru lichidarea incendiului de vegetație, izbucnit sâmbătă după-amiază.

Forțele Aeriene Române intervin în incendiul de vegetație din județul Buzău

Cele două aeronave aparțin, mai exact, Bazei 90 Otopeni. Până acum, incendiul a fost parțial stins, informează reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

”În această dimineață, în jurul orei 8, pe dealul Istrița a început acțiunea de stingere pe calea aerului cu sprijinul a două aeronave Spartan C-27 din cadrul Bazei 90 Otopeni din dotarea Forțelor Aeriene Române”, a transmis ISU Buzău, citat de News.ro.

Toată acțiunea are loc după ce sâmbătă după-amiază, în zona dealului Instrița, din județul Buzău, aproape 500 de hectare de vegetație uscată, iar alte 50 hectare de pădure de pin au fost cuprinse de flăcări uriașe. Un fum imens s-a degajat în aer.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare incendiu din acest an, de până acum

Reprezentanții ISU au mai comunicat că este cel mai mare eveniment de acest tip, de până acum, din 2022. Prefectura Buzăului l-a asemănat cu cel de anul trecut, din Grecia.

”După părerea mea, peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia. Tot ce vezi în jur e ars. Cred că e cel mai grav eveniment din această primăvară.

ADVERTISEMENT

Cred ca sunt 500 de ha de vegetație uscată arsă şi cel putin 50 de ha de pădure de pin afectată. Am reuşit izolarea, dar mai avem un focar spre Buzău.

Mâine voi convoca CJSU şi voi propune să se instituie zone speciale de siguranţă publică. Situaţia devine extrem de gravă, trebuie să părăsim maniera preventivă. Dacă nici asta nu e infracţionalitate… Vedeţi câte resurse, cât pericol, a declarat jurnaliștilor prefectul de Buzău.

ADVERTISEMENT

Pompierii au, așadar, o misiune extrem de dificilă. Mai ales că pădurea de pin este foarte deasă.

”Sunt condiţii foarte dificile, o intervenţie deosebită prin condiţiile foarte dificile de altitudine, imposibilitatea căilor de acces pentru autospeciale, dar şi pentru faptul că pădurea de pin e foarte deasă şi e vorba de un material combustibil foarte dificil”, a transmis și șeful ISU Buzău.

ADVERTISEMENT
Tags: