Sport

Arnaut Danjuma, golgheterul surpriză al lui Villarreal din Champions League! E peste Lionel Messi și la egalitate cu Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe

Arnaut Danjuma este golgheterul surpriză al lui Villarreal din Champions League, iar olandezul a reușit să marcheze și împotriva lui Bayern Munchen.
06.04.2022 | 22:50
Arnaut Danjuma golgheterul surpriza al lui Villarreal din Champions League E peste Lionel Messi si la egalitate cu Cristiano Ronaldo si Kylian Mbappe
Arnaut Danjuma, golgheterul surpriză al lui Villarreal din Champions League. Sursă foto: twitter.com
ADVERTISEMENT

„Submarinul galben” pare să fie rampa de lansare a lui Danjuma, care în 2021 juca în Championship, la Bournemouth, iar olandezul continuă să-i bucure pe fanii lui Villarreal prin reușitele sale.

Arnaut Danjuma, golgheterul surpriză al lui Villarreal din Champions League

Arnaut Danjuma a reușit să înscrie din nou pentru Villarreal în Champions League, de această dată în debutul confruntării cu Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Astfel, olandezul a ajuns la un total de șase goluri în actualul sezon de Champions League, depășindu-l pe Lionel Messi și egalându-i pe Cristiano Ronaldo sau Kylian Mbappe.

Traseul carierei lui Danjuma este cu atât mai interesant cu cât el abia de la venirea sa la Villarreal a început să „explodeze cu adevărat”.

ADVERTISEMENT

Ce fotbaliști mari a egalat sau întrecut Arnaut Danjuma în acest sezon de Champions League:

  • Arnaut Danjuma – 6 goluri
  • Cristiano Ronaldo – 6 goluri
  • Kylian Mbappe – 6 goluri
  • Riyad Mahrez – 6 goluri
  • Lionel Messi – 5 goluri
  • Antoine Griezmann – 4 goluri
  • Sadio Mane – 3 goluri
  • Erling Haaland – 3 goluri

Arnaut Danjuma, de la meciuri în Championship, la dueluri cu toți coloșii din Champions League

Arnaut Danjuma este un produs al Academiei de Fotbal a lui PSV Eindhoven, pentru care nu a apucat să debuteze vreodată, fiind lăsat să plece liber de contract în 2016 la NEC Nijmegen.

ADVERTISEMENT

După două sezoane promițătoare, Club Brugge l-a transferat pentru doar 2.300.000 de euro, pentru a-l vinde un an mai târziu la Bournemout, în schimbul sumei de 16.500.000 de euro.

Olandezul a nimerit într-un sezon slab al „cireșelor”, care au și retrogradat din Premier League la finalul sezonului 2019-2020, iar el a fost nevoit să-și continue cariera în Championship.

ADVERTISEMENT

În Liga 2 din Anglia, Arnaut Danjuma a reușit să înscrie peste 10 goluri, însă cifrele sale nu reprezentau un factor determinant pentru ca un club din primele cinci ligi ale Europei să-l cumpere.

Totuși, scouterii lui Villarreal și Unai Emery au văzut ceva special în Danjuma și nu s-au înșelat, mai ales că „submarinul galben” a plătit 23.500.000 de euro pentru a-l lua de la Bournemouth, sumă destul de mare pentru un jucător de Championship.

Acum, Villarreal poate culege laurii pentru că au avut viziunea să-l aducă la club, asta pentru că i s-a dublat cota de piață, care mai poate crește până la finalul sezonului.

În actualul sezon, olandezul are 13 goluri și 4 pase decisive pentru Villarreal, în toate competițiile. Arnaut Danjuma are și șase prezențe în naționala Olandei, pentru care a reușit să înscrie de două ori.

  • 25 de ani are Arnaut Danjuma
  • 50.000.000 de euro este cota de piață a lui Arnaut Danjuma, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT