Sport

Gest impresionant al jucătorilor de la Arsenal. Motivul pentru care echipamentul „tunarilor” va fi complet alb în următorul meci

Jucătorii lui Arsenal vor purta un echipament complet alb în meciul de FA Cup cu Nottingham Forest. Gestul este o formă de protest împotriva crimelor asupra minorilor.
08.01.2022 | 09:41
Gest impresionant al jucatorilor de la Arsenal Motivul pentru care echipamentul tunarilor va fi complet alb in urmatorul meci
Jucătorii lui Arsenal vor purta echipament complet alb la meciul din Cupa Angliei. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dincolo de pandemia Covid-19, anul 2021 s-a remarcat, în special în Marea Britanie, printr-o creștere semnificativă a numărului de tineri uciși prin înjunghiere. Pentru a trage un puternic semnal de alarmă cu privire la această situație, Arsenal a decis să sprijine inițiativa „No more red” și să îmbrace, în semn de protest, tricouri complet albe la meciul de Cupă cu Nottingham Forest.

Arsenal luptă împotriva crimelor asupra minorilor. Jucătorii vor purta echipament complet alb în timpul meciului

Fiecare tânăr merită oportunitatea de a se exprima. Oportunitatea de a exista într-un mediu sigur. Oportunitatea de a trăi liber de frica de violență.

ADVERTISEMENT

Nu putem accepta niciodată pierderea vieții prin violența tinerilor ca fiind normală în orașul nostru. Este atât de important să lucrăm împreună pentru a face un mediu mai bun pentru tineri.

Oferind tinerilor mai multe locuri pentru a face sport, mai mult sprijin și acces la persoane care îi pot inspira, împreună putem contribui la schimbarea tinerilor din Londra”, a declarat fostul mare jucător al „tunarilor”, Ian Wright, implicat la rândul său în această campanie.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, nu mai puțin de 30 de minori au fost înjunghiați mortal anul trecut, pe străzile din Londra. Vorbim, practic, despre cel mai mare număr înregistrat de când se efectuează această statistică. Meciul Nottingham Forest – Arsenal este programat duminică, 9 ianuarie, la 19:10. La final, toate tricourile vor fi donate organizațiilor implicate în această cauză.

Idris Elba: „Să creăm opțiuni pentru acești tineri”

Printre personalitățile care au răspuns prezent invitației de a susține campania „No more red” se numără și Idris Elba, laureat al Globurilor de Aur în 1988, pentru rolul din celebra miniserie „The Prince’s Trust”. De-a lungul carierei, acesta s-a aflat de alte patru ori pe lista nominalizaților, la categoria „cel mai bun actor”.

ADVERTISEMENT

Din momentul în care tinerii părăsesc școala, până în momentul în care sunt acasă cu familia, există momente periculoase pentru ei. Dacă nu există în continuare opțiuni pentru această perioadă după școală, vom vedea mereu formarea unor grupuri violente. Să creăm opțiuni pentru acești tineri”, a transmis starul american.

Un fan al lui Arsenal a fost ucis în timp ce se îndrepta spre stadion

De altfel, Arsenal nu este deloc străină de asemenea tragedii. Pe 24 septembrie 2019, Tashan Daniel, un tânăr fan al „tunarilor” a fost înjunghiat mortal chiar în timp ce se îndrepta spre „Emirates Stadium” pentru un meci al favoriților.

ADVERTISEMENT

Când joci, nu ai nicio putere, nu poți să faci nimic pentru a împiedica acest fenomen. Ajunge, am avut mult prea multe astfel de întâmplări!”, a reacționat decarul Emile Smith-Rowe.

Derby-ul cu Liverpool a fost anulat. „Cormoranii” sunt decimați de Covid-19

În altă ordine de idei, „tunarii” ar fi trebuit să dea piept, la mijlocul acestei săptămâni, cu rivala Liverpool, dar confruntarea din prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii Angliei a fost reprogramată joi, 13 ianuarie, la ora 21:45, din cauza numărului mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2 depistate în rândul „cormoranilor”.

Printre persoanele testate pozitiv se numără jucători, dar și Jurgen Klopp, alături de secundul său. „Putem confirma că Pepijn Lijnders a oferit un test suspectat pozitiv pentru Covid-19, ceea ce ne afectează și mai mult pregătirile pentru meciul de joi din Cupa Ligii Angliei cu Arsenal”, se arată într-un comunicat al echipei.

ADVERTISEMENT