Sport

Arsenal, schimbări masive după eliminarea din Liga Campionilor. Mikel Arteta a pus ochii pe un atacant cotat la 70 de milioane de euro

Arsenal se schimbă din temelii după eliminarea din Liga Campionilor. „Tunarii” au pus ochii pe un atacant cotat la 70 de milioane de euro.
19.04.2024 | 19:49
Arsenal schimbari masive dupa eliminarea din Liga Campionilor Mikel Arteta a pus ochii pe un atacant cotat la 70 de milioane de euro
Arsenal a pus ochii pe un atacant după eliminarea din Liga Campionilor. Ce mutări pregătește Mikel Arteta. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Arsenal a fost eliminată în sferturile UEFA Champions League după 0-1 la retur cu Bayern Munchen. Totodată, „tunarii” ocupă locul 2 în Premier League, la două puncte în spatele liderului Manchester City. Mikel Arteta se gândește deja la sezonul următor și a pus ochii pe un atacant de clasă mondială.

Arsenal a pus ochii pe un atacant cotat la 70 de milioane de euro

Cele mai mari probleme ale lui Arsenal sunt în atac, unde Gabriel Jesus a suferit numeroase accidentări, iar toată presiunea s-a mutat pe umerii lui Kai Havertz. Trupa pregătită de Mikel Arteta are nevoie de forțe proaspete și și-a făcut deja planurile pentru perioada de mercato din vară.

ADVERTISEMENT

Primul pe lista lui Mikel Arteta este Alexander Isak, atacantul de 70 de milioane de euro al lui Newcastle. Atacantul de 24 de ani mai are contract pe St James’ Park până în iunie 2028. Totodată, Benjamin Sesko (RB Leipzig) și Viktor Gyokeres (Sporting) sunt pe radarul „tunarilor”.

Cert este că prioritatea lui Arsenal în perioada următoare este aducerea unui atacant. The Sun notează că gruparea de pe Emirates a trimis deja oameni pentru a-i urmări la treabă pe Sesko și Gyokeres.

ADVERTISEMENT

Benjamin Sesko are o clauză de reziliere în valoare de 43 de milioane de lire sterline. Tânărul atacant sloven este urmărit, de asemenea, de Chelsea și Manchester United. Gyokeres, atacantul cu cetățenie maghiară și suedeză, ar urma să o coste pe Arsenal în jur de 80 de milioane de lire sterline.

Arsenal are o listă numeroasă de transferuri după eliminarea din Liga Campionilor

Cotat la 40 de milioane de euro, Benjamin Sesko a marcat 13 goluri în 37 de apariții în tricoul lui RB Leipzig, în actuala stagiune. Tot pe lista de transferuri a „tunarilor” se numără Joshua Zirkzee și Xavi Simons.

ADVERTISEMENT

The Mirror anunță că Mikel Arteta vrea să-i aducă pe Zirkzee și Simons pentru a le face concurență lui Bukayo Saka și Gabriel Martinelli. Ultimii doi au fost jucători de bază ai „tunarilor” în actuala stagiune.

Lista extinsă continuă cu Pedro Neto (Wolves), Nico Williams (Athletic Bilbao) sau Martin Zubimendi (Real Sociedad). Ivan Toney, atacantul de la Brentford revenit după suspendare, s-a aflat pe lista lui Arsenal, însă interesul pentru fotbalistul de 28 de ani s-a diminuat.

ADVERTISEMENT

Plecări de la Arsenal la finalul sezonului

Pentru a echilibra balanța, Arsenal se pregătește pentru mai multe plecări în vară. Unul dintre jucătorii care nu au viitorul asigurat pe Emirates Stadium este Eddie Nketiah. Atacantul de 24 de ani ar putea pleca pentru 30 de milioane de lire sterline la Crystal Palace.

Aaron Ramsdale și Emile Smith Rowe sunt ceilalți doi jucători care ar urma să o părăsească pe Arsenal la finalul sezonului. Primul a devenit rezerva portarului David Raya, în timp ce al doilea este un produs al academiei și a revenit recent la prima echipă.

ADVERTISEMENT