Sport

Bayern Munchen – Arsenal 1-0, în returul sferturilor UCL. Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinale

După 2-2 în turul de la Londra, Bayern Munchen a învins cu 1-0 pe Arsenal în returul de pe teren propriu și s-a calificat în semifinalele Champions League.
17.04.2024 | 23:47
Bayern Munchen  Arsenal 10 in returul sferturilor UCL Kimmich ii duce pe bavarezi in semifinale
Golul lui Kimmich din repriza secundă a dus-o pe Bayern în semifinalele Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT
17-04-2024
19:00

Bayern Munchen - Arsenal 1-0 (Kimmich 63)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final. Bayern se califică în semifinale cu scorul general de 3-2, după 2-2 la Londra și 1-0 la Munchen.

Min. 87: Odegaard scapă periculos în careu pe dreapta, șutează la colțul scurt, dar mingea se duce pe lângă bară.

Min. 63: GOOOL Bayern! Guerreiro centrează perfect pe 6 metri și Kimmich, nemarcat, reia spectaculos cu capul din plonjon în plasă.

Min. 46: Goretzka reia cu capul în transversală din mijlocul careului, mingea ajunge la Mazraoui, al cărui șut la coțul scurt din 6 metri este deviat în bară de Saliba.

Min. 30: Martinelli reia din mijlocul careului direct în brațele lui Neuer.

Min. 29: Odegaard șutează periculos din afara careului, mingea e deviată de un fundaș al lui Bayern, îl derutează pe Neuer, dar portarul bavarez are un reflex uluitor și respinge in extremis.

Min. 24: Raya respinge greu șutul lui Musiala din afara careului.

Min. 23: Mazraoui ratează o ocazie uriașă, șutul său din colțul careului mic fiind deviat în corner de White.

Min. 4: Kane reia pe lângă poartă din 6 metri, după o centrare de pe dreapta a lui Kimmich.

Min. 1: A început partida.

17-04-2024
18:19

Echipele de start la Bayern Munchen - Arsenal

Bayern: Neuer – Kimmich, Dier,  De Ligt, Mazraoui – Laimer, Goretzka – L. Sané, Musiala, Guerreiro – Kane. Rezerve: Peretz (P), Tel, Ulreich (P), Choupo-Moting, Kim Min-Jae, Muller, Pavlovic, Upamecano, Zaragoza. Antrenor: Thomas Tuchel

Arsenal: Raya – White, Gabriel, Saliba, Tomiyasu – Ödegaard, Jorginho, Rice – Saka, Havertz, Martinelli. Rezerve: Ramsdale (P), Hein (P), Elneny, Gabriel Jesus, Kiwior, Nelson, Nketiah, Partey, Smith Rowe, Trossard, Vieira, Zinchenko. Antrenor: Mikel Arteta

Bayern Munchen – Arsenal pornește de la scorul de 2-2. Egalitatea din turul de pe Emirates Stadium este una dătătoare de speranțe pentru ambele echipe. Atât nemții, cât și englezii, visează la o calificare în semifinale, unde vor da peste Manchester City sau Real Madrid.

Bayern Munchen – Arsenal, live video online, în returul sferturilor UCL

Arsenal a dominat teritorial meciul de la Londra, însă Bayern nu a iertat-o pe contraatac. Englezii au deschis scorul rapid, prin Bukayo Saka, în minutul 12. Nemții au revenit rapid, prin Serge Gnabry, care a egalat în miutul 18.

ADVERTISEMENT

Leroy Sane a umilit prin driblinguri mijlocul și defensiva “tunarilor“ în minutul 32, sfârșind prin a fi faultat în careu de brazilianul Gabriel. Harry Kane a transformat fără emoții penalty-ul, însă în minutul 76 belgianul Trossard a egalat și a stabilit scorul final. Meciul nu a fost lipsit de controverse legate de arbitraj.

În retur, Thomas Tuchel nu se va putea baza pe Alphonso Davies. Canadianul a văzut cartonașul galben în minutul 9 al turului și va fi suspendat. De partea cealaltă, Mikel Arteta are tot lotul valid în perspectiva meciului care ar putea aduce o calificare istorică pentru Arsenal.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Bayern Munchen – Arsenal

Meciul de pe Allianz Arena va fi televizat în România pe canalele Digisport 2, Prima Sport 2 și Orange Sport 2. Partida poate fi urmărită și pe FANATIK.ro, în format LIVE VIDEO.

La meciul tur, disputat la Londra, bavarezii nu au avut parte de sprijinul suporterilor. Accesul acestora la meci a fost interzis de UEFA, datorită materialelor pirotehnice folosite la partidele din optimi, contra lui Lazio.

ADVERTISEMENT

Programul sferturilor UEFA Champions League

Miercuri, 17 aprilie, se stabilesc și ultimele două echipe calificate în semifinalele UEFA Champions League. Iată programul partidelor din returul sferturilor:

Marți, 16 aprilie

  • ora 22:00 Borussia Dortmund* – Atletico Madrid 4-2
  • ora 22:00 FC Barcelona – PSG* 1-4

Miercuri, 17 aprilie

  • ora 22:00 Manchester City – Real Madrid – în tur 3-3 (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)
  • ora 22:00 Bayern Munchen – Arsenal – în tur 2-2 (Digisport 2, Prima Sport 2, Orange Sport 2)
ADVERTISEMENT

Cote pariuri la meciul Bayern – Arsenal

Favoriți la victorie în partida din Germania sunt elevii lui Thomas Tuchel. Cota pe 1 solist este 2,55. Victoria lui Arsenal este cotată cu 2,65, iar remiza are cota 3,55.

La calificare, echilibrul este uriaș. Unele case de pariuri oferă cote egale pe calificarea celor două echipe, 1,90. Alți bookmakeri o văd pe Bayern ușor favorită, cu 182 față de 1,90 cât au “tunarii“. Cine se califică va juca în semifinale cu Man. City sau Real Madrid.

Bayern Munchen – Arsenal, live stream, 22:00, Digisport 2, Prima Sport 2, Orange Sport 2

O calificare ar putea să salveze sezonul lui Bayern Munchen. Bavarezii au pierdut titlul în Bundesliga și au fost eliminați din Cupa Germaniei. Astfel, soarta lui Tuchel este deja pecetluită, el urmând să plece în vară.

Pentru Arsenal, șansa este una istorică. “Tunarii“ își pot egala a doua cea mai bună performanță din istorie în UCL, respectiv prezența în semifinale. Ei au jucat și o finală, în 2006, fiind învinși cu 2-1 de FC Barcelona.

ADVERTISEMENT