Sport

Arsenal se desparte de un jucător cu peste 130 de meciuri în tricoul liderului din Premier League: „Este timpul pentru un nou început”

Arsenal se va despărți la finalul sezonului de un jucător care a adunat peste 130 de meciuri pe Emirates Stadium. Fotbalistul nu își va prelungi contractul scadent în vară.
24.04.2023 | 14:31
Arsenal se desparte de un jucator cu peste 130 de meciuri in tricoul liderului din Premier League Este timpul pentru un nou inceput
Arsenal se va despărți de un jucător la finalul sezonului. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Arsenal duce o luptă aprigă cu Manchester City pentru câștigarea campionatului cu șase etape înainte de final. Totuși, Mikel Arteta se gândește deja la conturarea lotului pentru sezonul următor. Ainsley Maitland-Niles, jucător de bază sezoanele precedente pentru liderul din Premier League, va pleca de pe Emirates Stadium la finalul sezonului.

Arsenal se desparte de Ainsley Maitland-Niles în vară: „A fost o călătorie grozavă”

Arsenal se află în continuare pe primul loc în Premier League, la cinci puncte de Manchester City pe locul 2, însă riscă să fie depășită de echipa antrenată de Pep Guardiola care are două meciuri în minus. Cele două principale contracandidate la câștigarea titlului joacă partida directă miercuri, 26 aprilie, de la ora 22:00, în etapa cu numărul 33 din Premier League.

ADVERTISEMENT

„Tunarii” se gândesc deja la sezonul următor, iar Mikel Arteta vrea să atace revenirea în grupele Ligii Campionilor cu cei mai în formă jucători. Ainsley Maitland-Niles, împrumutat la Southampton, va pleca de la Arsenal la finalul sezonului. Despărțirea a fost confirmată chiar de fotbalist.

„A fost o călătorie grozavă, dar s-a încheiat acum. Este timpul pentru un nou început și pentru a găsi o nouă casă. Aștept cu nerăbdare asta, dar, în același timp, capul meu nu este încă acolo și totul este despre ceea ce se întâmplă acum cu Southampton”, a declarat Maitland-Niles, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

Maitland-Niles luptă cu Southampton pentru evitarea retrogradării: „Este un club grozav”

Fundașul dreapta mai are contract cu Arsenal până la finalul lunii mai, însă fotbalistul a fost împrumutat încă de la începutul sezonului la Southampton. Ainsley Maitland-Niles luptă alături de „Sfinți”, aflați pe ultimul loc în campionat, pentru evitarea retrogradării.

„Sunt pe deplin concentrat să ajut să rămânem trezi și să fim pozitivi în fiecare zi pentru a câștiga meciurile. Când ne vom apropia de sfârșitul sezonului, voi avea altceva la care să mă gândesc.

ADVERTISEMENT

Dar acum, sunt concentrat doar pe fotbal și pe sarcina pe care o am. Southampton este un club grozav la care să fiu și să progresez. Desigur, dacă ar face o ofertă, voi fi mai mult decât fericit să rămân”, a mai spus Maitland Niles.

  • 3 goluri și 8 pase decisive în 132 de partide sunt cifrele lui Maitland-Niles în tricoul lui Arsenal
ADVERTISEMENT

Arsenal, trei meciuri consecutive fără victorie

Arsenal a condus majoritatea sezonului campionatul din Premier League, însă echipa antrenată de Mikel Arteta se confruntă cu presiunea câștigării titlului. „Tunarii” au înregistrat trei meciuri consecutive fără victorie și le-au dat posibilitatea „Cetățenilor” să revină.

Pe 9 aprilie, Arsenal a remizat cu Liverpool, scor 2-2 după ce a condus cu 2-0. O săptămână mai târziu, pe London Stadium a avut loc același scenariu. Formația pregătită de Mikel Arteta a condus la o diferență de două goluri, însă s-a văzut egalată de West Ham, scor 2-2.

În ultima etapă, Arsenal a remizat cu Southampton pe teren propriu, scor 3-3. „Lanterna roșie” din Premier League a condus cu 2-0 și 3-1, însă a fost aproape să piardă partida. Maitland-Niles nu a fost în lotul lui Southampton pentru meciul cu Arsenal.


  • 1,58 este cota pentru pronosticul „total goluri: peste 2,5” la meciul Manchester City – Arsenal

ADVERTISEMENT
Tags: