Arsene Wenger este dorit la Rennes! Fosta adversară a CFR-ului îl vrea președinte

Traian Terzian   
în Ligue 1
08/02/2020, 14:48
Arsene Wenger este dorit la Rennes! Fosta adversară a CFR-ului îl vrea președinte
Fostul antrenor al echipei Arsenal Londra, Arsene Wenger, este dorit în funcția de președinte la clubul francez Rennes

Fostul antrenor al echipei Arsenal Londra, Arsene Wenger, este dorit în funcția de președinte la clubul francez Rennes.

Arsene Wenger este dorit la Rennes

Oficialii clubului Rennes au anunțat vineri că președintele Oliver Letang va părăsi funcția cu efect imediat, dar nu au oferit niciun detaliu privind această despărțire neașteptată.

Conform ESPN, candidatul ideal pentru a prelua postul deținut de Oliver Letang este Arsene Wenger, cel care s-a putea întoarce în fotbalul francez după 26 de ani.

Wenger, interesat de ofertă

Arsene Wenger este dorit la Rennes, de patronul Francois-Henri Pinault, care pe lângă funcția de președinte este dispus să-i ofere tehnicianului și postul de director sportiv. Asta ar însemna că Wenger va deține controlul absolut în club pe parte sportivă.

Conform sursei citate, Arsene Wenger, în vârstă de 70 de ani, este interesat să discute o astfel de ofertă cu proprietarii clubului, pe care i-a cunoscut anterior cu câțiva ani în urmă.

Pinault, al treilea cel mai bogat om din Franța

Omul de afaceri Francois-Henri Pinault are o avere estimată la 30 de miliarde de dolari şi se mândreşte cu o soţie care face furori în cinematografe: actriţa Salma Hayek. Cei doi s-au căsătorit în 2009, la doi ani distanţă de când s-a născut Valentina, singurul copil al cuplului.

Pinault este al treilea cel mai bogat om din Franţa şi este patronul lui Rennes din 1998, când tatăl lui a cumpărat clubul deţinut anterior de municipalitate. Patronul lui Rennes a intrat în atenţia presei după incendiul de la Catedrala Notre-Dame, când a anunţat că va dona 109 milioane de dolari pentru reconstrucţia cunoscutului edificiu.

Rennes, eliminată de CFR Cluj din Europa League

Arsene Wenger a plecat de la Arsenal Londra în vara anului 2018, după 22 de ani. Deși s-a scris că ar fi pe lista mai multor cluburi importante din Europa pentru funcția de antrenor, francezul a ajuns director tehnic al FIFA.

Rennes a întâlnit-o în toamnă pe CFR Cluj în faza grupelor Europa League, iar ardelenii au câștigat ambele partide cu 1-0. De altfel, campioana României s-a calificat în 16-imile de finală, în timp ce francezii au terminat pe ultimul loc în grupă.

Închide ×