Sport

Fiesta pe Olimpico! Ce scrie presa italiană după primul triumf european al lui AS Roma

AS Roma a reușit,la Tirana, să obțină primul trofeu european de anvergură. Și a fost sărbătoare pe Olimpico încă înainte de primul fluier al lui Istvan Kovacs, și mult după! Detalii ne oferă jurnaliștii italieni.
26.05.2022 | 00:49
Fiesta pe Olimpico Ce scrie presa italiana dupa primul triumf european al lui AS Roma
Peste 50.000 de fani au trăit primul triumf european al lui AS Roma pe Olimpico. Foto: twitter
ADVERTISEMENT

Air Albania Stadium nu putea să găzduiască toții fanii lui AS Roma care își doreau să asiste la un moment istoric pentru ”capitolini”. Motiv pentru care, 50.000 de oameni, sau chiar mai mulți, s-au strâns pe Olimpico din Roma. Acolo unde au trăit clipe pe care, cu siguranță, le vor povesti nepoților.

”Perla lui Zaniolo: Roma lui Mou câștigă Conference League”

La Gazzetta dello Sport, principalul ziar din Peninsulă, a vorbit imediat după meci despre ”perla lui Zaniolo”. Golul marcat în minutul 32 care a făcut diferența.

ADVERTISEMENT

”A decis golul superb al lui Zaniolo. Care a făcut diferența, alături de două intervenții ale lui Rui Patricio în repriza secundă, ca și cele două momente în care bara a fost lovită de olandezi”, sunt ideile care deschid cronica meciului.

Una care relevă faptul că AS Roma a suferit, dar, în cele din urmă, a reușit să obțină primul trofeu european relevant. Pentru că în vitrina sa mai figurează Cupa Orașelor Inter-Târguri (1960-61), dar și Cupa Anglo-Italiană (1972).

ADVERTISEMENT

”Triumfă Roma: Zaniolo îi oferă Conference League lui Mourinho” a titrat și Corriere dello Sport. Care scoate în evidență, logic, modul ”italian” în care AS Roma și-a trecut în cont succesul.

”Delir pe Olimpico”

Principalele ziare de sport din Italia au semnalat și modul în care a fost trăit meciul de către fani. La Tirana, scrie La Gazzetta, fanii au pus în scenă o coregrafie spectaculoasă.

ADVERTISEMENT

Dar spectacol a fost și pe Olimpico, așa cum aminteam. Corriere dello Sport a oferit imagini după golul lui Zaniolo. Celebrat, evident, la cel mai înalt nivel de cei peste 50.000 de fani.

După meci, aceeași publicație, dar și Gazzetta dello Sport, au oferit imagini video de pe Olimpico, dar și de pe străzile Romei. Acolo unde, evident, s-a declanșat nebunia.

ADVERTISEMENT

Iar pe rețelele sociale este nebunie. Au apărut inclusiv imagini în care fanii fac haz de necaz, dar, evident, salută acest succes istoric. Cei ai Romei, pentru că nu lipsesc nici ”înțepăturile” pentru un Mourinho care, atunci când semna cu echipa din capitala Italiei, promitea altceva.

ADVERTISEMENT