Life

Așa o să ai orhidee înflorite tot anul. Ingredientul banal care trebuie adăugat în în fiecare lună. Este un secret al florarilor bătrâni

Ce trebuie să faci pentru a te bucura de florile de orhidee tot timpul anului. Ingredientul banal pe care trebuie să îl folosești constant.
17.03.2024 | 16:05
Asa o sa ai orhidee inflorite tot anul Ingredientul banal care trebuie adaugat in in fiecare luna Este un secret al florarilor batrani
Ce trebuie să faci pentru a te bucura de floarea de orhidee tot anul. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Orhideele se numără printre florile preferate ale românilor. Acestea sunt o adevărată pată de culoare și, tocmai de aceea, mulți le preferă în detrimentul altor flori. Din păcate, nu multă lume știe că orhideele pot înflori pe tot parcursul anului. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să te bucuri cât mai multe de florile lor.

Cum să ai grijă corespunzător de orhideea ta

Fără doar și poate, orhideele sunt unele dintre cele mai frumoase flori. Românii optează de multe ori pentru ele, dar, din păcate, puțini sunt cei care știu să le îngrijească corespunzător. Orhideele pot înflori aproape tot timpul anului, dacă în apa lor este pus un ingredient aparent banal.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în plante susțin că nu este deloc greu să întreții orhideea, însă, trebuie să fii atent la câteva detalii simple. Foarte importante pentru orhidee sunt lumina naturală și apa. Dacă are parte de aceste două elemente, aceasta va înflori mereu.

În unele cazuri, românii așteaptă foarte mult pentru ca planta de orhidee să înflorească. Procesul ei poate fi mai lent fie din cauză că nu are suficientă umiditate, fie din cauză că nu se cunoaște următorul truc.

ADVERTISEMENT

Mai mulți specialiști care se ocupă de îngrijirea orhideelor susțin că acestea pot înflori rapid, dar și pe tot parcursul anului, dacă se apelează la un produs banal. Acesta trebuie folosit neapărat înainte de a uda planta pentru a avea efect.

Ingredientul banal care ajută orhideea să înflorească tot anul

Produsul care face minuni pentru orhidee se găsește bucătăriile tuturor românilor. Mai exact, coaja de banană este cea care va ajuta orhideea să înflorească mereu și să fie plină de vitalitate.

ADVERTISEMENT

Kiiva, una dintre expertele în îngrijirea de orhidee a împărtășit acest secret cu fanii din comunitatea ei de pe TikTok. Aceasta a luat o banană, a decojit-o, apoi a pregătit coaja în așa fel încât să fie benefică pentru orhidee.

Kiiva a tăiat coaja în mai multe bucăți, după care a așezat-o în apă caldă preț de mai multe ore. După ce apa s-a infuzat cu esența coajei de banană, aceasta a fost folosită pentru a uda orhideea.

ADVERTISEMENT

Pentru ca acest truc să dea roade, este necesar să fie repetat o dată la 10 zile. Astfel, orhideea va primi necesarul de nutrienți și va putea să înflorească pe tot parcursul anului. Însă, nu toate tipurile de orhidee reacționează repede la acest tratament.

Potrivit specialiștilor, orhideele de tip Phalaenopsis sunt cele mai ușor de îngrijit acasă. Acestea au nevoie doar de temperatura potrivită atât pe timpul nopții, cât și pe timpul zilei.

ADVERTISEMENT
Tags: