News

Asasinat la comandă într-o familie din Bihor. Două femei au plătit un interlop ca sa scape de soțul incomod. Ce au decis judecătorii

Dat dispărut de pe 21 decembrie, Venkli István s-a dovedit a fi victima soției și verișoarei sale, care au plătit 40.000 lei unui interlop ca să scape de el. Făptașii au recunoscut crima, ajungând în fața tribunalului.
15.04.2022 | 13:56
Asasinat la comanda intro familie din Bihor Doua femei au platit un interlop ca sa scape de sotul incomod Ce au decis judecatorii
Venkli István, dispărut de pe 21 decembrie, s-a dovedit a fi victima unui interlop angajat de soția și de verișoara bărbatului ucis
ADVERTISEMENT

Căutat de autorități încă din 21 decembrie, când a fost dat dispărut, Venkli István, un bărbat de 45 de ani din comuna bihoreană Șimian, s-a dovedit că a fost victima unui asasinat pus la cale chiar de rudele sale. Astfel, soția lui Istvan și verișoara acestuia, care ar fi fost implicate și într-o idilă, au tocmit cu 40.000 lei un interlop, care pe 18 decembrie l-a omorât pe Venkli István, după care i-a îngropat cadavrul. Miercuri seara, făptașii au recunoscut crima, iar joi judecătorii s-au pronunțat în premieră în cazul lor.

Soția și verișoara unui bărbat din Bihor, care începuseră o idilă, au decis să scape de acesta

Pentru că Venkli Istvan era practic singurul obstacol în povestea de iubire declanșată de câteva luni între Venkli Tunde, soția lui, și Ruba Annamaria, verișoara lui Istvan, cele două au gândit un plan prin care să scape de bărbat.

ADVERTISEMENT

”Cum nu ar fi reuşit să comită fapta singure, cele două au angajat un interlop din comuna Valea lui Mihai, Nagy Ioan, cunoscut recuperator, condamnat în mai multe rânduri pentru furturi şi violenţe. Criminalul le-a cerut 40.000 lei, iar ele au acceptat, suma fiind plătită ulterior în rate.

Crima a fost comisă în seara de 18 decembrie, când Venkli István a fost chemat la marginea unei păduri de lângă Şimian, unde ucigaşul a fost însoţit şi de verişoara victimei.

ADVERTISEMENT

Odată ajunşi, Nagy l-a lovit pe Venkli cu toporul în cap, iar apoi, atât el, cât şi femeia l-au înjunghiat de mai multe ori, până când nu a mai mişcat, după care şi-au urcat victima în portbagajul maşinii şi au dus-o pe un câmp de lângă Valea lui Mihai, unde au îngropat-o”, au explicat surse judiciare pentru Bihoreanul.

Verișoara victimei și interlopul angajat l-au omorât pe Venkli Istvan cu toporul și cu cuțitul

După ce câteva luni anchetatorii l-au căutat peste tot pe dispărut, au început să apară nepotriviri în declarațiile date de Venkli Tunde, soția lui, care a dezvăluit zilele trecute că de fapt soțul ei ar fi lovit-o, iar ea a ripostat, așa că bărbatul a căzut cu capul pe gresie și a murit. Speriată de întâmplare, femeia a susținut că a aruncat cadavrul în Crișul Repede.

ADVERTISEMENT

Numai că, ulterior, anchetatorii au descoperit dovezi indubitabile ale relației dintre soția victimei și verișoara lui, dar și plățile efectuate în contul interlopului tocmit pentru uciderea lui Venkli István. Miercuri seara, verișoara lui Istvan a fost cea care a recunoscut tot planul celor trei, conducându-i pe polițiști la locul în care îl îngropaseră pe bărbat.

”Numita V.T., împreună cu prietena sa, suspecta R.A., au premeditat să ucidă victima V.I. (soţul numitei V.T. şi verişorul suspectei R.A), prin apelarea la serviciile unei terţe persoane care să comită o astfel de faptă, sens în care R.A. l-a determinat pe N.I. să comită fapta în schimbul sumei de 40.000 lei.

ADVERTISEMENT

”În baza înţelegerii dintre cei trei, în seara zilei de 18.12.2021, în jurul orei 22:00, R.A. l-a ademenit pe V.I. pe un drum lăturalnic al drumului ce duce spre vama Valea lui Mihai, în apropierea localităţii Barantău, unde N.I. i-a aplicat victimei, în zona capului, două lovituri cu un topor, după care cei doi i-au aplicat mai multe lovituri cu un cuţit în zona abdominală, provocându-i leziuni ce au condus la decesul victimei”, au afirmat anchetatorii.

Ce a hotărât tribunalul în cazul celor trei complici la crimă

Joi, Tribunalul Bihor s-a pronunțat deja în privința celor trei inculpați, care riscă acum pedeapsa cu închisoare pe viață sau detenție între 15 șu 25 de ani. Soția victimei a fost încadrată la ”instigare la violență în familie”, în timp ce verișoara decedatului și interlopul au fost puși sub acuzația de ”omor calificat”, informează FANATIK.

”Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 14.04.2022, formulată în dosar nr. 455/P/2022. În baza art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) C. proc. pen., art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. R.A., pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, faptă prev. de art.189, alin.1, lit.a din Cod penal. pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii in executare a mandatului de arestare preventiva;

2. V.T.K., reţinut în prezent în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la violență în familie, prev. de 47 C.pen. rap. la art. 199 alin. 1 C.pen. rap. la art. 189, alin.1, lit.a C.pen, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.04.2022 şi până la data de 13.05.2022, inclusiv;

3. N.I., reţinut în prezent în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, faptă prev. de art.189, alin.1 lit.A c.pen, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.04.2022 şi până la data de 13.05.2022, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă”, au decis judecătorii.

ADVERTISEMENT