News

Un polițist din Maramureș a venit drogat la lucru. Primele măsuri anunțate de șefii IPJ

Un polițist din Șomcuta Mare a fost depistat pozitiv la droguri chiar în momentul în care se prezentase la locul de muncă. IPJ Maramureș a anunțat primele măsuri.
25.04.2024 | 12:53
Un politist din Maramures a venit drogat la lucru Primele masuri anuntate de sefii IPJ
Un polițist din Maramureș a venit drogat la lucru. Primele măsuri anunțate de șefii IPJ. Foto: VasileDale.ro
ADVERTISEMENT

Bărbatul, care ar fi fost angajat recent în cadrul Poliției din Șomcuta Mare, Maramueș, a fost testat după ce colegii și șefii săi au observat că acesta avea un comportament bizar. Temerile superiorilor s-au adeverit, astfel că polițistul a fost depistat pozitiv după ce consumase mai multe substanțe interzise.

Un polițist din Maramureș a venit drogat la lucru

Ca și o primă măsură, omul legii a fost suspendat din funcție și dus la spital pentru a-i fi luate probe biologice, conform VasileDale.ro. Ajuns la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, polițistul a așteptat cuminte până medicii i-au analizat probele de sânge și urină, constatând că într-adevăr acesta era sub influenaț drogurilor.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții IPJ Maramureș au reacționat în urma acestui caz și au anunțat că bărbatul a fost suspendat, temporar, până când ancheta va fi finalizată. Mai mult, bărbatul riscă să rămână fără loc de muncă și să răspundă ulterior în fața legii pentru consum de droguri. IPJ Maramureș a anunțat că instituția are toleranță zero pentru astfel de cazuri.

”Seara trecută, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive în cazul unui polițist care urma să înceapă serviciul pe raza de competență a orașului Șomcuta Mare. Ca urmare a constatării, s-a dispus de îndată retragerea acestuia din dispozitiv”, au transmis reprezentanții IPJ Maramureș.

ADVERTISEMENT

Polițist drogat la lucru în Maramureș, suspendat din funcție

Într-un comunicat de presă, IPJ Maramureș a anunțat, de asemenea, că atunci când intră în serviciu, toți polițiștii sunt evaluați de superiori, tocmai pentru ca aceștia să nu înceapă lucrul sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Cazul seamănă cu cel de acum o lună, când un polițist se urca băut la volan și intra cu mașina în gardul unei case.

”De asemenea, polițistul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii prezenței în organism a subsțantelor psihoactive. În acest caz Compartimentul Control Intern continuă activitățile specifice în vederea dispunerii măsurilor legale.

ADVERTISEMENT

La intrarea în serviciu, toți polițiștii sunt instruiți și evaluați din punct de vedere al capacității de exercitare a atribuțiilor de serviciu. Instituția noastră se delimitează ferm de orice comportamente sau acţiuni necorespunzătoare, care aduc atingere valorilor acesteia şi nu sunt în concordanţă cu legea”, se arată în comunicatul IPJ Maramureș.

La începutul lunii martie, un polițist din Turnu Măgurele s-a ales cu dosar penal după ce a intrat cu mașina într-un gard, beat fiind. Ce-i drept, polițistul era în timpul său liber, însă asta nu scuză faptul că a încălcat legea și s-a urcat băut la volan. În urma testării cu aparatul etilotest s-a dovedit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

Potriviti Digi 24, alături de agent în mașină se afla un tânăr, elev în practică la Poliția Turnu Măgurele. Din fericire niciunul dintre ei nu a fost rănit grav. Gardul casei care a fost lovită de mașina condusă de polițist aparține unei judecătoare din Turnu Măgurele.

ADVERTISEMENT