News

Instructor de yoga acuzat că obliga fete să facă videochat. A scos 1,4 milioane de euro de pe urma lor

Anchetă de amploare a poliției. Opt fete au fost obligate să facă videochat de un instructor de yoga. Acesta a făcut 1,4 milioane de euro
25.04.2024 | 13:04
Instructor de yoga acuzat ca obliga fete sa faca videochat A scos 14 milioane de euro de pe urma lor
Opt tinere erau exploatate sexual și obligate să facă videochat de un instructor de videochat. Suma pe care au obținut-o acestea pentru instructor este de 1,4 milioane de euro. Sursa foto: Colaj Fanatik / Captură video / Poliția Română
ADVERTISEMENT

Un mentor de yoga este învinuit de recrutarea a opt fete, pe care le-a supus abuzurilor sexuale și le-a obligat să facă videochat. Din activitățile acestora a obținut un câștig de 1,4 milioane de euro.

Un instructor de yoga obliga fete să facă videochat

În această privință, joi, au fost desfășurate 13 percheziții în București, în cadrul unei anchete privind constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Dosarul a fost deschis după activitatea ilicită a unui grup care a funcționat timp de 12 ani, implicând alte patru persoane.

ADVERTISEMENT

„La data de 25.04.2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 5, împreună cu procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, pun în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bucureşti, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol”, a transmis Poliţia Capitalei.

Investigațiile au relevat că, începând din 2012 și până în aprilie 2024, în București a fost operativ un grup organizat infracțional format din cinci suspecți, cu scopul de a se angaja în trafic de persoane.

ADVERTISEMENT

Liderul grupului, care se afla în poziția de instructor de yoga și mentor spiritual, a profitat de vulnerabilitatea a opt persoane recrutate, lipsite de sprijin familial, cu experiență limitată de viață și fără resurse financiare, sub pretextul unei evoluții spirituale.

În colaborare cu ceilalți suspecți, aceștia au fost exploatate sexual, fiind obligați să producă și să difuzeze conținut pornografic pe diverse platforme specializate, în beneficiul financiar al grupului.

ADVERTISEMENT

Victimele erau supuse unor chinuri groaznice

Una dintre victime a fost violată. Suspecții le-au oferit adăpost victimelor în apartamentele pe care le dețineau în București și le-au furnizat echipamentul necesar pentru activitatea de videochat.

De asemenea, membrii grupului infracțional au deschis conturi bancare în numele unor entități comerciale sau persoane fizice autorizate pentru a colecta banii obținuți de la victime, exercitând un control strâns asupra prestațiilor lor în videochat printr-un sistem de supraveghere.

ADVERTISEMENT

Investigațiile au arătat că în vara anului 2019, liderul grupului a avut relații sexuale cu una dintre victimele sale, profitând de incapacitatea acesteia de a-și exprima voința și împiedicând-o să raporteze incidentul autorităților. Probele strânse în timpul investigației au relevat că suspecții au obținut aproximativ 1,4 milioane de euro din activitățile infracționale.

ADVERTISEMENT