Sport

Ashleigh Barty a explicat de ce s-a retras din tenis: „Pentru mine și logodnicul meu va fi foarte distractiv”

Liderul clasamentului WTA, Ashleigh Barty, și-a anunțat, miercuri, retragerea, iar joi a susținut o conferință de presă în care a explicat gestul. „Pentru mine și logodnicul meu va fi foarte distractiv”, a precizat ea.
24.03.2022 | 10:21
Ashleigh Barty a explicat de ce sa retras din tenis Pentru mine si logodnicul meu va fi foarte distractiv
Ashleigh Barty începe un capitol al vieții, pe care-l va dedica familei și logodnicului. Sursa foto: stuff.co.nz
ADVERTISEMENT

Ashleigh Barty, australianca aflată pe locul 1 WTA, a șocat lumea tenisului miercuri, prin anunțul de retragere din activitate. S-au făcut supoziții pe marginea gestului ei, dar tot sportiva a fost cea care a spus care sunt motivele pentru care a luat decizia.

Ashleigh Barty a explicat motivele pentru care s-a retras din tenis

Liderul clasamentului WTA, australianca Ashleigh Barty, de trei ori câștigătoare de turnee de Mare Șlem, a anunțat, miercuri, că se retrage din tenis. După o zi, ea a susținut o conferință de presă la Brisbane, în care a detaliat motivele acestui gest.

ADVERTISEMENT

A fost această provocare frumoasă de a încerca să câștig la Australian Open. Acesta a fost obiectivul meu de când m-am apucat de tenis.

A însemnat enorm pentru mine să câștig în fața propriilor suporteri, care au însemnat atât de mult pentru mine. A fost incredibil”, a spus ea, conform theguardian.com.

ADVERTISEMENT

Nu există o cale perfectă, așa cum nu există nu există o sincronizare perfectă. Însă de această dată, drumul pe care am mers a fost perfect, iar finalul – grozav.

Acea mulțime de oameni din tribune, noaptea finalei de la Australian Open… Au fost lucruri cu care nu m-am mai întâlnit niciodată până la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

A fost foarte frumos să mă bucur alături de echipa mea de acele clipe”, a mai declarat deținătoarea a trei titluri de Mare Șlem.

Ashleigh Barty a anunțat că începe un nou capitol pentru ea

Întrebată de jurnaliștii prezenți la conferința de presă ce va face în continuare, ea a refuzat să dea foarte multe detalii. „Va trebui să așteptați și să vedeți, nu spun totul acum. Uneori, trebuie să știi să ai răbdare. Răbdarea este o virtute”, a spus sportiva.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte încântată că voi avea ocazia de a oferi tinerilor indigeni și aborigeni din Australia mai multe șanse de a intra în acest sport.

Este ceva la care vom lucra pe teren. Abia aștept să-mi petrec timpul în compania lor”, a mai spus australianca.

Ashleigh Barty va dedica mai mult timp familiei și logodnicului ei

De asemenea, jucătoarea de tenis a mai precizat că ar vrea ca, pe viitor, să se vorbească despre ea ca persoană, nu ca sportiv. „Voi fi totdeauna conectată la tenis. Dar vreau s-o fac în mod egoist, doar pentru mine.

Abia aștept să mă văd cu prieteni de-ai mei și să fac și altceva decât tenis. Sunt foarte încântată că voi avea mai mult timp pentru mine.

Viitorul capitol al vieții mele va fi dedicat familiei. Vreau să călătoresc mai mult. Pentru mine și logodnicul meu va fi foarte distractiv”, a mai spus australianca.

Ashleigh Barty a reiterat faptul că nu regretă că a renunțat la tenis și a anunțat că va fi scoasă din clasamentul WTA după turneul de la Miami. Asta înseamnă că poloneza Iga Swiatek ar putea fi viitorul lider.

Dacă va fi să fie Iga, cred că este cea mai potrivită persoană, în acest moment, să fie pe locul 1. Merită din plin asta”, a mai spus Barty.

ADVERTISEMENT