News

Asistent de la Spitalul Militar, acuzat că a sedat mai multe paciente cu scopul de a le viola. Una dintre femei, în stare gravă

Un asistent de la Spitalul Militar din Capitală este acuzat că a sedat mai multe paciente cu scopul de a le viola. Una dintre femei a ajuns în stare gravă la ATI.
10.05.2023 | 16:33
Asistent de la Spitalul Militar acuzat ca a sedat mai multe paciente cu scopul de a le viola Una dintre femei in stare grava
Caz grav la Spitalul Militar din Capitală: asistent, acuzat că a sedat mai multe paciente. Există suspiciuni de viol. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un asistent de la Spitalul Militar din București este acuzat că a sedat mai multe paciente cu scopul de a le viola. Una dintre femei a ajuns în stare gravă la ATI. O anchetă pentru tentativă de omor a fost deschisă de Parchet.

Caz grav la Spitalul Militar din Capitală: asistent, acuzat că a sedat mai multe paciente. Există suspiciuni de viol

Din primele informații, acest grav incident ar fi avut loc sâmbătă, 6 mai 2023. Atunci, medicii de la Spitalul Militar Central, secția ATI, au salvat-o pe una dintre femeile sedate. Doctorii au avut suspiciunea unui viol.

ADVERTISEMENT

Imediat, spitalul a reclamat situația către autoritățile competente. Reprezentanții Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au anunțat o anchetă: ”Da, facem cercetări in rem, pentru tentativă de omor calificat”, a afirma, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului Militar, pentru Libertatea.

În total, conform sursei citate, asistentul medical al Spitalului Militar Carol Davila este suspectat că ar fi sedat trei paciente. El ar fi folosit diazepam, deși nu avea indicații din partea unui medic în acest sens.

ADVERTISEMENT

Asistentul ar fi un angajat civil. Astfel, procurorii cercetează să vadă dacă există și implicarea unui cadru militar. Dacă asta nu se confirmă, ancheta va fi preluată de un parchet civil. Se pare că aceste este motivul pentru care asistentul nu a fost audiat și nu a fost pus sub învinuire, ancheta fiind in rem.

După ce au fost sedate, toate cele trei paciente au acuzat o stare de rău. Una dintre femei a fost în stare gravă timp de câteva zile. Din fericire, în prezent ea este mai bine.

ADVERTISEMENT

Asistentul s-ar fi folosit de parafa medicilor fără știrea acestora

Asistentul suspectat de aceste fapte care, care este tânăr, undeva în jurul a 20 de ani, conform sursei citate, a trecut în fișa de observație a pacientelor administrarea de diazepam.

În plus, el a folosit parafele medicilor, fără ca aceștia să fie anunțați. În acest mod a reușit să scoată fiolele de diazepam din farmacia spitalului. ”Să administrezi o cantitate atât de mare de diazepam înseamnă practic să le adormi, să nu mai poată reacționa”, a explicat un medic de la Spitalul Militar, pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Medicii de la ATI, care au preluat pacienta, au avut suspiciunea unei agresiuni sexuale și de aceea au și anunțat imediat, revoltați, conducerea”, a mai explicat cadrul medical al Spitalului Militar Central.

ADVERTISEMENT