Sport

Aston Villa a rămas fără antrenor. Steven Gerrard este în izolare și ratează două meciuri

Sosirea lui Gerrard la Aston Villa a avut efect, echipa sa reușind patru victorii în 6 meciuri. În următoarele două partide însă tehnicianul nu va putea sta pe bancă, fiind în izolare după ce a fost depistat pozitiv.
25.12.2021 | 21:40
Aston Villa a ramas fara antrenor Steven Gerrard este in izolare si rateaza doua meciuri
Steven Gerrard, antrenorul lui Aston Villa, a fost depistat pozitiv și nu va putea sta pe bancă minimum două meciuri.
ADVERTISEMENT

Exact când lucrurile păreau să se așeze pe făgașul dorit la Aston Villa, teamul din Birmingham a primit o lovitură dură. Steven Gerrard este obligat să rateze următoarele două meciuri după ce a fost depistat pozitiv.

Astfel, Gerrard nu va putea sta pe bancă nici la meciul cu Chelsea, programat duminică, și nici la cel cu Leeds. În cazul celei de-a două confruntări, programată pe 28 decembrie, există însă posibilitatea ca ea să nu se dispute. Formația din West Yorkshire nu va juca nici mâine, cu Liverpool, din pricina numărului mare de jucători pozitivi.

ADVERTISEMENT

Aston Villa – Chelsea, un meci sub semnul COVID

Informația privind situația lui Gerrard a fost transmisă pe canalul Twitter al clubului, în această seară.

Însă nu doar tehnicianul are probleme cu virusul COVID. Meciul lui Aston Villa cu Burnley, din weekendul trecut, a fost amânat din pricina numărului mare de cazuri de jucători pozitivi.

ADVERTISEMENT

Iar pentru confruntarea de mâine, Steer, Davis, El-Ghazi și Sanson sunt pe lista jucătorilor care au fost depistați pozitivi. Primul este absent cert, în timp ce prezența celorlalți este pusă sub semnul întrebării.

Și lotul lui Chelsea este extrem de afectat de acesta. Iar acest lucru s-a văzut în ultimele două partide de campionat. Campioana Europei nu a reușit decât o remiză, 1-1, acasă cu Everton.

ADVERTISEMENT

Iar apoi, pentru că a cerut amânarea partidei cu Wolves prea târziu, a fost obligată să joace cu o garnitură de conjunctură. A remizat și în acel joc, 0-0, iar acum este la șase puncte de Manchester City.

Tuchel nu poate miza nici în acest joc pe câțiva dintre jucătorii importanți. Chilwell este absent cert pentru că este pozitiv. În timp ce Havertz și Werner sunt incerți din același motiv.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Loftus-Cheek și Ziyech sunt și ei incerți din motive medicale. Astfel că Chelsea nu poate beneficia de serviciile marocanului chiar dacă acesta nu a fost convocat la națională.

Trei meciuri au fost amânate

Noul val pandemic care a lovit Marea Britanie a dus și la amânarea a trei partide dintre cele care trebuiau să se joace mâine, în tradiționala rundă de Boxing Day.

Este vorba despre confruntările Liverpool – Leeds, Wolves –  Watford și Burnley – Everton. Runda oferă însă suficiente puncte de interes pentru fani.

Dincolo de disputa deja amintită, dintre Aston Villa și Chelsea, unul dintre cele mai interesante jocuri este cel dintre Manchester City și Leicester. Cu atât mai mult cu cât echipa lui Brendan Rodgers a arătat o formă excelentă în jocul cu Liverpool.

La celălalt pol al clasamentului un joc extrem de important este cel dintre Norwich și Arsenal. ”Tunarii” vin după trei succese la rând și sunt pe loc de Liga Campionilor.

De partea cealaltă, gazdele, antrenate de fostul tehnician al lui Aston Villa, Dean Smith, au preluat lanterna roșie de la Newcastle. Astfel că au nevoie urgentă de rezultate pozitive.

ADVERTISEMENT
Tags: