Fotbal intern

Astra o ajută pe UTA să promoveze. Giurgiuvenii l-au „recuperat” de la Călăraşi pe fundaşul Radu Crişan şi îl direcţionează către Arad

15.01.2020 | 15:22
Astra o ajuta pe UTA sa promoveze Giurgiuvenii lau recuperat de la Calarasi pe fundasul Radu Crisan si il directioneaza catre Arad
ADVERTISEMENT

Liderul Ligii a II-a, UTA Arad, a reluat pregătirile cu o singură noutate în lot. Mijlocaşul Soufiane Jebari (24 de ani) a semnat un contract valabil pe un an şi jumătate cu UTA. Spaniolul cu origini marocane s-a născut la Barcelona, a jucat în ligile inferioare din peninsula iberică, iar în 2017 a ajuns în România, la Csikszereda Miercurea Ciuc, unde a devenit repede „numărul 10”.

Radu Crişan, direcţionat de Astra spre Arad

UTA l-a cedat în această iarnă la Botoşani pe fundaşul central Alin Şeroni, iar tehnicianul arădenilor, Laszlo Balint a cerut cu disperare un înlocuitor. „Am încredere foarte mare în băieţii care sunt în vestiar, dar, da, trebuie să apară şi acel fundaş central de care am tot spus.

ADVERTISEMENT

Sperăm să se rezolve cât mai repede situaţia sa şi să-l avem cât mai repede la echipă”, a spus Balint imediat după reunirea lotului. Conducerea grupării arădene s-a mişcat rapid. A obţinut acordul clubului Astra pentru împrumutul lui Radu Crişan.

Stoperul care măsoară un metru şi 97 de centimetri înălţime a fost împrumutat pentru un an de Astra, în vară, la Dunărea Călăraşi, însă în contract exista o clauză prin care jucătorul putea reveni la Giurgiu în iarnă la cererea clubului. Astra a activat clauza şi l-a direcţionat pe Radu Crişan spre Arad.

ADVERTISEMENT

UTA este lider în liga secundă după 20 de etape, cu 41 de puncte, cu 4 puncte peste CS Mioveni. Radu Crişan a mai evoluat în carieră pentru „U” Cluj, Academica Clinceni şi FC Hermannstadt.

Căpitan în carantină

La primul antrenament din 2020, Laslo Balint a avut la dispoziţie 23 de jucători. A lipsit chiar căpitanul echipei, Ciprian Rus. Atacantul de 28 de ani a fost diagnosticat cu varicelă şi imobilizat la domiciliu. Arădenii se vor antrena pe plan local până la începutul lunii februarie, când vor pleca într-un stagiu de pregătire în Antalya.

ADVERTISEMENT

„Sezonul de primăvară va fi cel puțin la fel de dificil ca și cel de toamnă, dar suntem pregătiți. E foarte important să trecem cu bine această perioadă de pregătire. Mesajul meu către jucători a fost scurt și concis: poziția din clasament ne obligă să ne ridicăm nivelul din toate punctele de vedere.

Trebuie să muncim cu acest scop în minte, să știm să suferim și să facem sacrificii. Căutăm să punctăm toate aspectele care necesită îmbunătățiri și sunt convins că vom deveni mai puternici”
Laszlo Balint, antrenor UTA Arad