News

UPDATE / ATAC ARMAT la mall. 18 oameni au murit şi 25 au fost răniţi, în Bagdad

Luni după-amiază, un atac armat şi unul cu bombă au avut loc în Al-Jawhara Mall, un mall din capitala Irakului, Bagdad....
11.01.2016 | 21:55
UPDATE  ATAC ARMAT la mall 18 oameni au murit si 25 au fost raniti in Bagdad
ADVERTISEMENT

Luni după-amiază, un atac armat şi unul cu bombă au avut loc în Al-Jawhara Mall, un mall din capitala Irakului, Bagdad.

UPDATE ora 21:47 Numărul persoanelor decedate a ajuns la 18, iar cel al răniţilor la 15. Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, membrii acesteia anunţând că sunt vizaţi ”păgâni care se opun doctrinei sunnite”, un termen care se referă la şiiţi.

ADVERTISEMENT

UPDATE ora 19:24 Numărul ostaticilor ar fi ajuns la câteva sute de persoane, iar autorităţile se tem că teroriştii au veste sinucigaşe. Atacul nu a fost încă revendicat, dar ar putea fi opera reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.

După ce o bombă plasată într-o maşină a fost detonată, patru persoane înarmate au intrat în centrul comercial şi au luat cel puţin 50 de ostatici. În timpul atacului 10 persoane au fost ucise, iar alte 25 au fost rănite.

ADVERTISEMENT

Ofiţeri din trupele speciale au intervenit şi au fost implicaţi într-un schimb de focuri cu atacatorii.

Sursă: www.libertatea.ro

…………………………………………………………………………..

Cel puţin 14 persoane au murit şi alte 27 au fost grav rănite în urma luării de ostatici într-un mall din Bagdad. Atacatorii sunt înarmaţi şi au luat ostatice peste 50 de persoane, potrivit primelor informaţii avansate de oficiali irakieni, notează AP.

ADVERTISEMENT

UPDATE: Numărul persoanelor decedate a urcat de la 10 la 14, iar alte 27 sunt grav rănite, potrivit Realitatea TV.

Mai mulţi islamişti înarmaţi au pătruns într-un mall situat într-un cartier, din estul Bagdadului, unde majoritatea locuitorilor este de origine şiită. Numărul victimelor se ridică, până la această oră, la 14 morţi şi alte câteva zeci de răniţi, potrivit aceleiaşi surse.

ADVERTISEMENT

Oficiali medicali şi din cadrul poliţiei au declarat, sub protecţia anonimatului, că indivizii au comis un atac cu maşină-capcană, plasată la intrarea în mall, înainte de a pătrunde în clădire. Aceleaşi surse spun că alte 25 de persoane au căzut victime atacului şi că trei poliţişti se află printre persoanele decedate.

Potrivit acestor oficiali, între 50 şi 75 de persoane sunt ţinute ostatice în mall.

Până la această oră, nimeni nu a revendicat atacul, dar este cunoscut faptul că adeseori grupul SI are în vizor şiiţii.

Sursă: www.realitatea.net

……………………………………………………………………………….

Islamişti înarmaţi au deschis focul, luni după-amiază (11 ianuarie), într-un centru comercial din Bagdad. Ei au omorât cel puţin şapte persoane şi rănit alte cel puţin 25, după care au luat ostatici, informează BBC News online.

Potrivit poliţiei irakiene, în jur de 22 de indivizi rămaşi neidentificaţi au comis un atac cu maşină-capcană, au tras focuri de armă şi au luat ostatici într-un mall din zona Al-Jadida din Bagdad.

Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar alte 25 au fost rănite. Sute de persoane au fost luate ostatice, iar autorităţile se tem că teroriştii au veste sinucigaşe, mai notează mediafax.ro.

Conform bbc.com, nu se ştie încă cine sunt atacatorii, dar s-ar putea să fie vorba de militanţi ISIS.

Sursă: www.click.ro

ADVERTISEMENT