News

Atac armat soldat cu morți și răniți, în Olanda. Un individ a deschis focul la Rotterdam. Video

Un atac armat soldat cu mai mulți morți și răniți a fost raportat în Olanda. Un bărbat de 32 de ani a deschis focul într-un apartament, apoi a pătruns într-un centru medical.
28.09.2023 | 21:23
Atac armat soldat cu morti si raniti in Olanda Un individ a deschis focul la Rotterdam Video
Atac armat soldat cu morți în Olanda. Un individ a deschis focul într-un centru medical și un apartament. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un atac armat a fost raportat joi, 28 septembrie, în Rotterdam, Olanda. Două persoane au fost ucise și una rănită după ce un tânăr de 32 de ani a deschis focul într-un apartament, apoi a pătruns într-un centru medical.

Atac armat soldat cu morți în Olanda. Un individ a deschis focul într-un centru medical și un apartament

A fost panică, joi după-amiază, în orașul olandez Rotterdam. Un bărbat înarmat în vârstă de 32 de ani, care era îmbrăcat în ținută militară, a deschis focul într-un apartament. Ulterior, a intrat într-un centru medical din vecinătate.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, poliția batavă nu a anunțat cu exactitate numărul victimelor. ”Cele două atacuri armate de la Rotterdam s-au soldat cu morţi. Mai întâi vom informa familiile şi apropiaţii şi vom oferi mai multe explicaţii mai târziu”, a anunţat poliţia olandeză pe reţeaua X (fostă Twitter).

În timpul unei conferințe de presă susținute ulterior, poliția din Rotterdam a spus că suspectul a împușcat o femeie de 39 de ani care locuia într-o casă în cartierul său și a rănit-o grav pe fiica ei de doar 14 ani.

ADVERTISEMENT

După ce a dat foc casei femeii, bărbatul înarmat a intrat la spitalul universitar Erasmus MC din Rotterdam. Aici, a intrat într-o sală de clasă și a împușcat mortal un profesor de 46 de ani.

Ucigașul avea un tipar al faptelor sale: ucidea și apoi dădea foc locului de unde pleca. Poliția a mai spus că, după crima de la centrul medical, individul a provocat un incendiu în zonă. Tot aici, acesta avea să fie încătușat de polițiști.

ADVERTISEMENT

Am fost șocați de un incident oribil. Au fost trase focuri de armă în două locuri diferite din oraș. Mulți oameni au fost martorii acestei tragedii”, a declarat primarul din Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, citat de BBC.

Atacatorul din Rotterdam, un recidivist

Procurorul șef al orașului Rotterdam, Hugo Hillenaar, a mai spus că suspectul în vârstă de 32 de ani era un cunoscut al oamenilor legii. În 2021 a fost urmărit penal și condamnat pentru abuz asupra animalelor.

ADVERTISEMENT

A mai apărut informația că suspectul atacului era student la Centrul Medical al Universității Erasmus, unde a avut loc tragedia. Motivul din spatele atacului nu este încă clar, a declarat procurorul-șef olandez, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT