News

Atac în Germania, la fabrica Mercedes. Sunt morţi, s-au tras focuri de armă şi în birourile şefilor

Cel puţin doi şefi ai grupului Mercedes au fost ucişi de un atacator care a intrat înarmat într-o uzină din apropiere de Stuttgart.
11.05.2023 | 12:59
Atac in Germania la fabrica Mercedes Sunt morti sau tras focuri de arma si in birourile sefilor
Imagine de la uzina Mercedes din Sindelfingen Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Două persoane au murit într-un atac armat care a avut, loc joi dimineaţă, la fabrica Mercedes din orașul german Sindelfingen. Mass-media a relatat mai întâi că o persoană a fost ucisă, iar alta a fost grav rănită, dar ulterior au fost publicate informații că un alt bărbat a murit și el.

Victimele sunt doi angajaţi Mercedes de 44 de ani

Mai mulți muncitori care au fugit din fabrică au declarat pentru Bild că atacul i-ar fi vizat pe liderii uzinei, mai multe focuri de armă fiind auzite în birourile șefilor. Ziarul mai scrie că atacatorul ar fi un asociat extern al unei companii de logistică. Poliția investighează incidentul.

ADVERTISEMENT

Până acum se ştie că serviciile de securitate ale fabricii au reușit să-l neutralizeze pe atacator și să-l rețină până la sosirea poliției. Deocamdată nu se cunoaște identitatea victimelor, în timp ce polițiștii au confirmat că atacatorul, un bărbat în vârstă de 53 de ani, a fost arestat.

După cum a declarat joi un purtător de cuvânt al poliției, cei morți sunt doi bărbaţi, ambii în vârstă de 44 de ani. Polițiștii și salvatorii sunt la fața locului în număr foarte mare, inclusiv cu două elicoptere și mai mulți medici de urgență.

ADVERTISEMENT

Potrivit „Stuttgarter Nachrichten” există și mai mulţi răniţi. Ziarul confirmă că focurile de armă au fost trase în zona birourilor șefilor Mercedes, care sunt situate în mijlocul fabricii. Se raportează că uzina se întinde pe o suprafaţă imensă, având dimensiunea a aproximativ 30 de terenuri de fotbal, astfel că se caută în continuare posibili răniţi.

Publicaţia citează şi o purtătoare de cuvânt a poliției, care a declarat după incident: „Infracțiunea a avut loc în jurul orei 7.45. Nu avem momentan alte detalii, dar situația este acum sub control. Nu există niciun pericol pentru cei din afară”, a spus aceasta.

ADVERTISEMENT

Uzina din Sindelfingen se află în apropiere de Stuttgart şi este una dintre cele mai mari fabrici Mercedes-Benz din lume și este specializată pe segmentul producerii de mașini de lux, cum ar fi sedanul Clasa S. De subliniat că fabricile de automobile din Germania sunt bine securizate, cu intrările strict controlate, astfel că incidentele de orice fel sunt extrem de rare.

“Veștile tragice de la Sindelfingen, din această dimineață, ne-au consternat și șocat profund. Gândurile noastre sunt la victime, familiile lor și toți colegii de la fața locului”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Mercedes-Benz.

ADVERTISEMENT

Sindelfingen este aproape de Stuttgart, în districtul Böblingen. Potrivit companiei, aproximativ 35.000 de oameni lucrează în prezent la locația Mercedes-Benz din Sindelfingen. Acolo sunt produse Mercedes E și S-Class, EQS, Mercedes-Maybach S-Class, Mercedes GLC și CLS și Mercedes-AMG GT cu 4 uși.

ADVERTISEMENT