News

Atac cibernetic la Universitatea Politehnică Bucureşti. Ce informații au fost compromise

Un atac cibernetic s-a produs vineri, 10 septembrie, la Universitatea Politehnică Bucureşti.
11.09.2021 | 23:10
Atac cibernetic la Universitatea Politehnica Bucuresti Ce informatii au fost compromise
ADVERTISEMENT

Un atac cibernetic s-a produs vineri, 10 septembrie, asupra platformei informatice a Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

Este vorba de platforma care asigură interfaţa între studenţi şi secretariatul, a anunțat Universitatea Politehnică din Bucureşti, conform știrileprotv.

ADVERTISEMENT

În urma acestui atac au fost extrase listele de utilizatori înregistraţi pe platforma respectivă şi parţial unele date personale.

Atac cibernetic la Universitatea Politehnică Bucureşti. A fost afectată platforma care asigură interfaţa între studenţi şi secretariatul

Partea bună este că baza de date principală a UPB nu a fost accesată. Astfel nu au fost compromise date care cuprindeau situația școlară a studenților, informațiile bancare sau adresele.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat transmis sâmbătă, Universitatea Politehnică Bucureşti și-a cerut scuze pentru situația creată.

“Din fericire, nu a fost accesată şi baza de date principală a UPB în care sunt stocate datele personale ale studenţilor (situaţie şcolară, adresă, informaţii bancare etc). Aceste date sunt stocate în condiţii de siguranţă maximă.

ADVERTISEMENT

Problema de securitate a fost remediată în cursul zilei de ieri şi au fost demarate procedurile de informare a autorităţilor competente în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorului atacului cibernetic.

Ne cerem scuze studenţilor facultăţii noastre pentru inconvenientul creat de această situaţie”, anunţă Universitatea Politehnică Bucureşti, într-un comunicat remis sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Atac cibernetic la Agenţia Europeană a Medicamentelor

Agenția Europeană a Medicamentelor a transmis că vineri a avut loc un atac cibernetic în cadrul companiei. În urma atacului au fost piratate documente importante în ceea ce privește vaccinul Pfizer/BioNTech.

”Am fost informaţi astăzi de Agenţia Europeană a Medicamentelor că instituţia a fost vizată de un atac cibernetic şi că unele documente referitoare la solicitarea de reglementare a vaccinului candidat anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech au fost accesate ilegal.

Nu au fost afectate sisteme ale BioNTech sau Pfizer în acest incident şi nu ştim dacă au fost accesate date personale ale participanţilor la studiu”, anunţă compania BioNTech, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT
Tags: