News

Atac devastator al lui Marcel Ciolacu la adresa lui Ludovic Orban. PSD depune moțiune de cenzură

17.06.2020 | 16:25
Atac devastator al lui Marcel Ciolacu la adresa lui Ludovic Orban PSD depune motiune de cenzura
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu l-a atacat dur pe Ludovic Orban, după ce premierul a încercat să ocolească Parlamentul în momentul prelungirii stării de alertă prin mai multe inginerii legislative.

PSD va depune, așadar, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL, pentru a taxa dur „cel mai mare abuz comis vreodată în România”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ciolacu l-a somat pe Orban să mărească pensiile și salariile în condițiile în care pensiile speciale vor fi impozitate cu 85%, așadar Guvernul va avea bani pentru a crește alocațiile și pensiile simple.

Marcel Ciolacu îl amenință pe Ludovic Orban cu o moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a anunțat că lupta cu Orban nu se va încheia așa simplu, PSD urmând a face o sesizare la CCR pentru a contesta modul în care Guvernul a prelungit starea de alertă fără a primi votul Parlamentului.

ADVERTISEMENT

PSD a impozitat drastic toate pensiile speciale, până la 85% din valoare. Mulțumesc tuturor parlamentarilor pentru votul responsabil și să-l somez public pe Orban că din acest moment are resursa financiară pentru dublarea alocațiilor și mărirea pensiilor. Acest motiv nu mai există.

Aseară la 20 am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți ale românilor, lucru stipulat explicit în Constituția României. Nu se poate face fără lege în Parlament.

ADVERTISEMENT

În fața acestui abuz, categoric, vom face o trimitere la Curtea Constituțională, respectiv o sesizare și vreau să vă anunț public, începând de azi parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de semnături pe care o vom depune a 2-a zi după ce starea de alertă se va încheia. Aceasta e decizia”, a declarat Ciolacu.

Ludovic Orban a transmis marți Parlamentului hotărârea prin care s-a decis prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile, însă a folosit o inginerie legislativă pentru a scăpa de votul necesar. Hotărârea de Guvern a fost trimisă spre „informare”, nu spre „încuviințare”, pentru ca Parlamentul să nu se poate pronunța prin vot. Cu toate acestea, fără votul Parlamentului Hotărârea de Guvern e nulă.

ADVERTISEMENT

Potritiv legii 55/2020 privind instituirea stării de alertă în timpul pandemiei COVID-19, Parlamentul este chemat să încuviințeze în termen de 5 zile hotărârea guvernului de instituire a stării de alertă. Cu toate acestea, legea nu precizează dacă Guvernul este obligat să ceară încuviințarea în cazul în care este prelungită starea de alertă. Cel mai probabil, CCR va da dreptate Parlamentului.

 

ADVERTISEMENT