Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Atac direct la Bergodi și conducerea Rapidului: “Vor yes-man, nu antrenor cu personalitate”

Conducerea Rapidului a fost analizată la rece de către Marian Iancu. Fostul patron al celor de la Timișoara nu vede cu ochi buni filosofia de management a giuleștenilor, una în care nu este încurajată exprimarea liberă.
08.08.2023 | 20:14
Atac direct la Bergodi si conducerea Rapidului Vor yesman nu antrenor cu personalitate
Marian Iancu, ATAC DIRECT la Bergodi si conducerea Rapidului. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Marian Iancu a vorbit fără menajamente despre problemele Rapidului. Acesta îl vede pe Bergodi incopatibil cu alb-vișinii, iar vina aparține conducerii. Fostul patron al Timișoarei l-ar fi preferat pe Șumudică principal în Giulești, însă acesta nu s-a înțeles cu șefii clubului.

Rapid are nevoie de Șumudică

“Au spus foarte clar de când nu l-au pus pe Șumudică. Ei au nevoie de ‘yes-man’, ei nu au nevoie de oameni în staff-ul sportiv sau administrativ care să se opună sau să aibă opinii contrare, chiar dacă ei sunt specialiști. Bergodi e genul de antrenor ‘yes-man’.

ADVERTISEMENT

Nu a avut niciodată personalitate. Un jucător serios, un jucător bun pentru campionatul Italiei, dar atât. D-aia a și fost ales. La Rapid îți trebuie un antrenor care să preia din energia tribunei, din energia suporterilor, care este fantastică, este un reactor atomic”, a declarat Marian Iancu.

Rapid a înregistrat prima înfrângere etapa trecută după 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari. În ciuda unui lot întărit față de sezonul precedent, echipa lui Bergodi pare lipsită de idei și se ocupă doar poziția a 8-a în Liga I cu 5 puncte.

ADVERTISEMENT

Conducerea nu se potrivește cu galeria

“Să ia energia să o ducă la echipă, ori la echipă în afară de Săpunaru nu există alt jucător care să nu fie dominat de către atmosfera din Giulești, lucru care timorează. Aveau nevoie de Șumudică să transfere energia la echipă, dar dacă nu se pricep.

Eu dacă eram la Rapid căutam să-l aduc pe Șumudică antrenor. Șumudică era un conductor perfect între energia din tribună și echipă. E o ruptură groaznică. O ruptură la nivel emoțional între suporteri și conducere. Conducerea este complet diferită este din alt film”, a declarat Marian Iancu în exclusivitate pentru FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, în vârstă de 52 de ani, este fostă glorie a Rapidului și are un CV impresionant. În 2016 a luat titlul în Liga I cu Astra și a reușit să o elimine pe West Ham din Europa. A antrenat în Turcia și Arabia Saudită, dar și pe Rapid, în 2010.

Înainte de startul sezonului, Șumudică și-a exprimat dorința de a se întoarce la echipa din Giulești. Conducătorii Rapidului au avut, însă, o altă viziune. Au mers pe mâna lui Cristiano Bergodi, care, întâmpină dificultăți în acest start de sezon.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este LIVE și în EXCLUSIVITATE pe FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri. Premiera emisiunii are loc în aceeași zi, de la ora 17:30 pe canalul de Youtube Fanatik, dar și pe paginile de Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

 

Iancu ataca Rapidul

 

ADVERTISEMENT