Sport

FC Voluntari – Rapid 2-1, în etapa 4 din SuperLiga. Deziluzie giuleșteană, ilfovenii urcă pe 2

FC Voluntari a învins pe teren propriu cu 2-1 pe Rapid în etapa 4 din SuperLiga și a urcat pe locul 2 în clasament.
07.08.2023 | 23:20
FC Voluntari  Rapid 21 in etapa 4 din SuperLiga Deziluzie giulesteana ilfovenii urca pe 2
FC Voluntari a învins Rapid cu 2-1 și a oferit surpriza etapei cu numărul 4 din SuperLiga. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
07-08-2023
20:40

Cum arată clasamentul din SuperLiga după FC Voluntari - Rapid 2-1

Surpriză imensă în ultimul meci al etapei cu numărul 4 din SuperLiga: FC Voluntari a învins cu 2-1 pe Rapid și a trecut pe locul 2 în clasament.

Echipa antrenată de „secundul” Ilie Poenaru a beneficiat din plin de gafele comise de portarul giuleștean Horațiu Moldovan și s-a impus de o manieră mult mai clară decât o arată scorul final. Pe lângă cele două goluri marcate, ilfovenii au ratat alte ocazii imense de a marca și doar ghinionul sau imprecizia din fața porții au făcut ca diferența de pe tabelă să nu fie și mai mare.

De partea cealaltă, deși Cristiano Bergodi a schimbat 5 jucători din formula de start față de meciul din etapa trecută, Rapidul a continuat prestația proastă. Erori mari în apărare, fără idei în atac, joc haotic pe construcție, la întâmplare, ingrediente cu care e greu să prinzi și un loc în play-off, ca să nu mai vorbim de visele „îndrăznețe” numite titlu…

superliga
Clasament SuperLiga
07-08-2023
18:30

FC Voluntari - Rapid 2-1 (D. Andrei 1, Braun 38 aut. / Dugandzic 12)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+8: Fluier final.

Min. 90+6: Florea scapă singur pe contraatac, dar întârzie șutul, este ajuns din urmă de iacob, care respinge în corner.

Min. 90+1: Petrila scapă singur în careu, însă nu poate să-l învingă pe Vâlceanu, care respinge în corner.

Min. 90: Petrila șutează din colțul careului mare, mingea se duce puțin pe lângă bară.

Min. 80: Funsho trimite cu capul din 6 metri în fața porții, dar Dugandzic nu reușește să reia în plasă.

Min. 69: Doru Andrei pătrunde în careu pe stânga, șutează în bară din 6 metri, mingea ajunge apoi la Boboc, care ratează incredibil din 7-8 metri, șutând într-un adversar.

Min. 67: Moldovan respinge șutul lui Boboc din afara careului.

Min. 54: Petrila își face debutul la Rapid. Intră în locul lui Costache.

Min. 46: La pauză, Cristiano Bergodi a făcut trei schimbări: au ieșit Junior Morais, Pănoiu și Papeau, au intrat Onea, Cîrjan și Funsho.

Min. 38: GOOOL FC Voluntari! Boboc pătrunde pe dreapta, centrează în careu, mingea e deviată, Horațiu Moldovan iese aiurea pe sub ea și Braun trimite în propria poartă din fața lui Nemec.

Min. 32: Papeau șutează puternic din afara careului, mult peste porta gazdelor.

Min. 29: Kait șutează de la 18 metri pe lângă poartă.

Min. 12: GOOOL Rapid! Dugandzic egalează cu un șut plasat din careu, după ce îl driblase elegant pe Aliji.

Min. 9: Dugandzic șutează puternic din 10 metri la colțul scurt, Vâlceanu e atent și respinge.

Min. 1: GOOOL FC Voluntari! Gol uluitor al gazdelor după numai 11 secunde de joc. Doru Andrei șutează de la peste 20 de metri și deschide scorul profitând de gafa lui Horațiu Moldovan, care scapă mingea pe sub el în plasă.

Min. 1: A început partida.

07-08-2023
16:59

Echipele de start la FC Voluntari - Rapid

FC Voluntari: Vâlceanu – Ricardinho, Matricardi, Armaș, Aliji – Boboc, Crepulja, V. Rață – Merloi, Nemec, D. Andrei. Rezerve: Jesus Fernandez, Paz, I. Andres, Al. Munteanu, Marcelo Lopes, Sigurjonsson, Răduț, R. Popescu, D. Florea. Antrenor: Ilie Poenaru

Rapid: H. Moldovan – Braun, Săpunaru, P. Iacob, J. Morais – Oaidă, Kait, Pănoiu – Papeau, Dugandzic, Costache. Rezerve: Drăghia, Onea, I. Cristea, Albu, Emmers, Funsho, Petrila, Cîrjan, Al. Ioniță II. Antrenor: Cristiano Bergodi

Meciul FC Voluntari – Rapid are loc luni, 7 august, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 4-a din SuperLiga. Ilfovenii au 6 puncte, după victoriile de acasă cu FC Botoșani și de la Ploiești, în timp ce giuleștenii au doar 5 puncte, remize acasă cu Sepsi si FC Botoșani, victorie la Mediaș cu U Cluj. Cu siguranță presiunea mare va fi pe echipa gazdă, care neavând prea mulți fani, se va trezi cu un stadion inundat în culoarea vișinie.

Unde se joacă meciul FC Voluntari – Rapid, în etapa 4 din SuperLiga

Confruntarea FC Voluntari -Rapid se desfășoară luni, 7 august, de la ora 21:30 pe stadionul „Anghel Iordănescu” din localitatea ilfoveană, fiind partida care pune capăt rundei cu numărul 4 din actualul sezon de SuperLiga. Suporterii „alb-bleu” ai Voluntarilor sunt până în maxim 2.000 de oameni în cel mai optimist caz, dar cei ai Rapidului vor domina din toate punctele de vedere atmosfera de pe stadion.

ADVERTISEMENT

Este clar că arena din Voluntari va deveni luni seară o maree alb-vișinie, punând o imensă presiune pe jucătorii lui Ilie Poenaru, obișnuiți ca la meciurile lor tribunele să arate destul de goale. Echipa ilfoveană este una foarte incomodă, făcând un pressing aspru încă din apropierea careului advers, dar fanii Rapidului nu mai concep un nou pas fals după neașteptatul 2-2 din Giulești, în ultima etapă, cu FC Botoșani.

Cine transmite la TV partida FC Voluntari – Rapid

Partida FC Voluntari – Rapid se joacă luni, 7 august, de la ora 21:30, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din localitatea ilfoveană, în  etapa a 4-a din SuperLiga. Meciul va putea fi urmărit în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1, dar și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. FC Voluntari este în formă foarte bună și antrenorul Cristiano Bergodi a atras atenția echipei că va trebui să evolueze la turație maximă.

ADVERTISEMENT

La Voluntari, localitate limitrofă Bucureștiului, luni, 7 august, este o zi frumoasă, din fericire mai puțin toridă, maxima ajungând la amiază doar la 28 de grade. Meteorologii susțin că este foarte posibil ca începând cu ora 21:00 să se schimbe vremea, să se înnoreze și să plouă poate chiar și până marți dimineață până la ora 10:00. Așa încât există riscul de a ploua pe durata partidei, care va fi condusă de arbitrul gălățean Adrian Cojocaru.

Ce absențe sunt în întâlnirea FC Voluntari – Rapid

FC Voluntari a avut evoluții consistente în ultimii ani, cu Liviu Ciobotariu pe bancă. După plecare acestuia la Sepsi Sf. Gheorghe, s-a pus problema dacă se va vedea un recul în jocul squadrei celesta, dar momentan nu putem vorbi despre acest lucru, FC Voluntarui acumulând șase puncte. La meciul cu Rapid nu sunt absențe notabile, urmând a fi folosită formula de joc din partida precedentă.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi a trecut, prin lunga sa carieră de antrenor în fotbalul românesc inclusiv și pe la FC Voluntari și le-a spus actualilor săi jucători că trebuie să fie pregătiți pentru o partidă de mare angajament. Rapid a mai reușit două achiziții, una fiind foarte importantă, golgeterul echipei kosovare, Ballkani, Rrahmani, un excelent concurent pentru Marko Dugandzic, tunarul giuleștenilor.

Cote la pariuri la jocul FC Voluntari – Rapid

Casele de pariuri văd acest meci a fi destul de echilibrat, dar totuși formația giuleșteană e văzută ca având prima șansă. Are cota de 2,30 la victorie față de 3,40 cât a primit FC Voluntari. La capitolul șansă dublă avem 1,35 pentru trupa lui Bergodi și 1,65 pentru cea a lui Ilie Ponenaru. La cel legat de goluri, Rapid are cotă tot 1,35 la gol înscris, iar ilfovenii au primit 1,50.

ADVERTISEMENT

De la revenirea Rapidului în SuperLigă au avut loc două meciuri directe pe stadionul echipei ilfovene. O dată, sezonul trecut, golul lui Marko Dugandzic a adus cele trei puncte în contul alb-vișiniilor, dar cu un sezon mai devreme s-a consemnat o remiză albă. Totuși, și FC Voluntari a reușit un succes, în urmă cu doi, unul puțin scontat, 1-0 din postură de echipă vizitatoare, gol Vadim Rață, dar partida a avut loc pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT