News

Vladimir Putin, ținta unui atac cibernetic. Ce s-a întâmplat cu discursul președintelui Rusiei

Discursul lui Vladimir Putin, care trebuie să se adreseze Forumului Economic de la Sankt Petersburg a fost amânat cu o oră din cauza unui atac cibernetic.
17.06.2022 | 15:42
Vladimir Putin tinta unui atac cibernetic Ce sa intamplat cu discursul presedintelui Rusiei
Discursul lui Vladimir Putin a fost bruiat de hackeri. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima oară când hackerii occidentali îi bruiază discursurile lui Putin, într-un război cibernetic care durează de luni de zile.

Hackerii occidentali i-au blocat discursul lui Putin

Potrivit reprezentanților Kremlinului, discursul a fost amânat 60 de minute după ce evenimentul a fost afectat de un atac de tip ”denial of service”, potrivit purtătorului de cuvânt al Moscovei, Dmitri Peskov.

ADVERTISEMENT

Atacurile cibernetice de tip DDoS (Distributed Denial of Service) se traduc prin inundarea site-urilor cu un trafic mult prea mare, care fac serverele să cedeze și site-urile devin, astfel, indisponibile.

Potrivit experților în securitate, hackerii folosesc o rețea de tip botnet sau „rețea zombie”, un ansamblu de computere compromise, pe care o folosesc pentru a lovi serverele cu mai multe date decât pot fi gestionate, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Presa rusă a pregătit cu mult fast discursul lui Vladimir Putin, care ar trebui să fie ”extrem de important” și ”foarte interesant”, însă nimeni nu știe clar în ce va consta.

Presa occidentală și experții militari din Europa și SUA au făcut o serie de previziuni asupra subiectelor pe care Putin le va atinge. Cel mai probabil, cred experții, Putin va vorbi despre o posibilă mobilizare generală și va încerca să minimalizeze efectele sancțiunilor occidentale asupra Rusiei. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a negat această informație.

ADVERTISEMENT

Hackerii au mai pus în dificultate imaginea lui Vladimir Putin în urmă cu câteva luni, când liderul Rusiei ținea un discurs în fața unui stadion plin. Televiziunile care transmiteau acel eveniment au pierdut legătura cu stadionul, astfel că discursul lui Putin a fost întrerupt, brusc.

Vladimir Putin și propaganda rusă au insistat asupra faptului că sancțiunile împotriva Rusiei nu au șanse de reușită, din contră vor slăbi Occidentul și vor crea foamete și sărăcie în lume.

ADVERTISEMENT

În același timp, experții din Europa și SUA cred că sancțiunile își vor face efectul, însă mai lent decât se așteptau. Rușii de rând nu își fac griji, însă, și se adaptează situației.

ADVERTISEMENT