News

Atac în Gara de Nord din Paris. Mai multe persoane au fost înjunghiate

Un nou incident grav a fost raportat în Franța. Un atac cu armă albă a avut loc, miercuri dimineață, în Gara de Nord din Paris. Mai multe persoane au fost înjunghiate.
11.01.2023 | 10:14
Atac in Gara de Nord din Paris Mai multe persoane au fost injunghiate
Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane, la Paris. Atacul, consemnat în Gara de Nord din oraș. Sursa foto: Twitter.com
ADVERTISEMENT

La mai puțin de o lună după ce un bărbat înarmat a ucis trei persoane într-un centru cultural kurd și într-o cafenea kurdă din capitala Franței, un nou incident grav a avut loc în Paris.

Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane, la Paris. Atacul, consemnat în Gara de Nord din oraș

Miercuri dimineață, în jurul orei locale 6:45, un bărbat care avea asupra sa o armă albă a făcut cel puţin 6 victime, la Gara de Nord din capitala franceză. Forţele de ordine au intervenit rapid şi l-au împușcat pe atacator.

ADVERTISEMENT

Încă nu se cunosc motivele din spatele acestui gest extrem. Printre persoanele rănite prin înjunghiere, care nu sunt în stare gravă și prezintă doar răni ușoare, se află și un poliţist din brigada poliţiei de frontieră (PAF).

Colegii agentului au intervenit rapid şi l-au neutralizat pe făptaş. Din sursele citate de presa internațională, atacatorul ar fi în stare foarte gravă. Înainte de a fi reținut, acesta a fost împușcat, informează Independent.

ADVERTISEMENT

În urma acestui atac, s-a stabilit un perimetru de securitate iar traficul feroviar a fost afectat, fiind oprit zeci de minute pe anumite axe de circulaţie.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a postat pe Twitter un mesaj în legătură cu acest subiect.

”Un individ a rănit mai multe persoane în această dimineață la Gara de Nord. A fost rapid neutralizat. Mulțumim poliției pentru răspunsul eficient și curajos”, a scris oficialul Guvernului pe site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT

A fost panică la Paris și luna trecută. Un bărbat a deschis focul și a ucis trei persoane

Atacul din prezent vine la nicio lună distanță de când, tot la Paris, un bărbat înarmat a deschis focul în centrul orașului și a ucis trei persoane.

Atacul din decembrie s-a petrecut în apropierea unui centru cultural kurd, nu departe de Gare de l’Est.

ADVERTISEMENT

Un bărbat de 69 de ani a fost reținut în scurt timp de poliție. Acesta era cunoscut de autorităţile franceze şi mai atacase o tabără de migranţi în urmă cu doi ani.

ADVERTISEMENT
Tags: