News

Atac armat în centrul Parisului: trei morți și trei răniți grav. Capitala Franţei a fost cuprinsă de violenţe, după crime. Update

Incident grav la Paris, acolo unde, în cursul zilei de vineri, a avut loc un atac armat cu victime omenești. Poliția a arestat un bărbat.
23.12.2022 | 17:48
Atac armat in centrul Parisului trei morti si trei raniti grav Capitala Frantei a fost cuprinsa de violente dupa crime Update
Un atac armat a avut loc vineri, în centrul orașului Paris / Sursă foto: captură Clement Lanot Facebook
ADVERTISEMENT
23-12-2022
15:48

Kurzii au ieşit pe străzi, violenţe pe străzile Parisului

Arondismentul X, unde s-a produs atacul armat, este teatrul unor violenţe greu de imaginat, kurzii revoltaţi de uciderea camarazilor lor luându-se la bătaie cu poliţia.

În acelaşi timp, presa franceză relatează că bărbatul în vârstă de 69 de ani care a ucis cel puțin trei kurzi și a rănit alţi trei, vineri, la Paris, a fost eliberat din închisoare pe 12 decembrie. În urmă cu un an el fusese arestat pentru atacarea migranților dintr-o tabără.

El a fost arestat pentru tentativă de omor și violență în formă agravantă, după ce a atacat migranții din tabără cu o armă albă, în decembrie anul trecut. Polițiștii l-au arestat la fața locului, iar una dintre cele două victime a fost grav rănită.

 

Potrivit unei surse din poliție, suspectul le-a spus vineri polițiştilor, în timpul arestării sale. că “nu-i plac kurzii”.

23-12-2022
13:56

Filmul cu arestarea atacatorului a fost publicat

Atacatorul este un bărbat în vârstă de 69 de ani care a fost arestat. AFP relatează, citând declarațiile martorilor, că a tras șapte sau opt gloanțe.

“A fost o panică totală. Ne-am închis în magazin”, a declarat un martor pentru AFP.

În acelaşi timp, BFMTV a publicat filmul arestării ucigaşului:

 

Este panică în capitala Franței, la câteva ore după cel mai violent incident de stradă din ultimele luni. În după-amiaza zilei de vineri, un bărbat a deschis focul în plin, pe strada Enghien, arondismentul 10 din Paris.

Atacul a avut loc într-o zonă populată de etnici kurzi

Incidentul a avut loc în apropierea unui centru comercial și a centrului cultural kurd.

Potrivit unui prim bilanț al poliției franceze, două persoane și-au pierdut viața și alte patru au fost transportate la spital, prezentând răni destul de grave.

ADVERTISEMENT

“A fost declanşată o anchetă pentru asasinat, omucideri intenţionate şi violenţe agravate”, iar “investigaţiile au fost încredinţate districtului 2 al poliţiei judiciare”, arată Parchetul francez, citat de agențiile AFP și Reuters.

Principalul suspect, un francez, ar fi fost rănit

Poliția a arestat un suspect, a cărui identitate a rămas momentan secretă. Potrivit unor surse neoficiale, bărbatul ar avea între 60 și 70 de ani și a ajuns în arest.

ADVERTISEMENT

Se pare că autorul atacului este un francez care a mai ajuns în fața polițiștilor pentru două tentative de omor, în 2016 și 2021. Potrivit unul oficial francez, atacatorul a fost rănit în schimbul de focuri cu poliția.

Istoria sângeroasă a atacurilor de la Paris

Ultimul atac armat din Paris data din iulie 2022, atunci când doi indivizi au coborât dintr-un autovehicul și au deschis fostul asupra persoanelor care se aflau la o terasă în strada Popincourt, arondismentul 11.

ADVERTISEMENT

În urma atacului, o persoană a murit și alte două au fost rănite grav. Unul dintre agresori a fost arestat, în timp ce celălalt a reușit să scape.

Cel mai sângeros an din istoria recentă a Parisului a fost 2015. În ianuarie a avut loc atacul armat asupra redacției Charlie Hebdo, în care și-au pierdut viața 12 persoane.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe 13 și 14 noiembrie 2015 s-au produs o serie de atentate teroriste ale organizației Stat Islamic, ce au culminat cu atacul de la Tetarul Bataclan, unde au fost uciși peste 100 de spectatori prezenți la concertul trupei Eagles of Death Metal.

ADVERTISEMENT