News

Atac sângeros la Văcăreşti! Polițiștii au fost atacați cu coasa, iar agresorii au fost împușcați

10.08.2020 | 09:51
Atac sangeros la Vacaresti Politistii au fost atacati cu coasa iar agresorii au fost impuscati
ADVERTISEMENT

Doi agenți de poliție au fost atacați cu coasa de doi frați scandalagii din comuna Văcărești (jud. Dâmbovița). Pentru a scăpa cu viață, polițiștii au fost nevoiți să tragă cu pistolul, unul dintre atacatori fiind în stare gravă, informează stirileprotv.ro.

Poliția a fost sesizată printr-un apel la 112 de către vecinii a doi frați, de 41 și 43 de ani, care făceau scandal vecinilor lor. Un șef de post de 45 de ani și un  agent de 39 de ani au fost trimiși la fața locului  de către Secția 1 Rurală Târgoviște.

ADVERTISEMENT

Când au venit polițiștii, cei doi bărbați au devenit  și mai agresivi, iar unul dintre ei l-a atacat cu coasa pe șeful de post pe care l-a rănit. Agentul a sărit în apărarea colegului său și l-a împușcat pe agresor în picior. Atunci celălalt bărbat a sărit să-l lovească cu o furcă și apoi a luat casa. Agentul l-a împușcat și pe acesta în abdomen, dar nu înainte ca atacatorul să-i secționeze tendoanele de la mână.

Unui polițist i-au fost tăiate degetele cu coasa

S-au auzit avertismentele, lumea ţipând şi am văzut poliţiştii ieşind de pe uliță, ne-au zis să sunăm la întăriri, la salvări, că i-a tăiat cu coasa. Unul din ei era tăiat aici, pe mâna, celălalt, degetele şi pe mână (…) Au tras băieţii, dar, spun eu cinstit, trebuia să îi împuşte direct. I-a avertizat şi i-a tăiat mâna la copil”, a declarat un martor.

ADVERTISEMENT

Fiind răniți la mâini și sângerând abundent, polițiștii au cerut ajutorul sătenilor care au chemat ambulanța. „Erau pe jos. Se ţineau de mâini. Zicea un coleg de poliţie că nu mai are degete la mâini”, a relatat un localnic.

Șeful de post a fost internat la spitalul din Târgoviște, iar agentul a fost trimis în București unde a fost operat.

ADVERTISEMENT

Și scandalagii  au fost internați, cel de 43 de ani  fiind  în stare gravă. „M-a sunat fina, vino, nașule, ca ăştia sunt împuşcaţi amândoi, unul în burtă, altul în picior”, a spus  o rudă  de-a lor.

Deocamdată a fost deschis dosar penal pentru ultraj, dar este posibilă schimbarea încadrării faptei la tentativă de omor dacă medicii legiști și anchetatorii vor ajunge la concluzia că viața polițiștilor a fost periclitată.

ADVERTISEMENT