News

Atac terorist în Pakistan! Șapte persoane au fost ucise

27.10.2020 | 10:06
Atac terorist in Pakistan Sapte persoane au fost ucise
ADVERTISEMENT

Cel puțin șapte persoane au fost răpuse de explozia produsă marți, 27 octombrie, într-o școală religioasă din orașul pakistanez Peshawar. Potrivit polițiștilor care au intervenit la fața locului, printre victime se află și copii.

De asemenea, câteva zeci de persoane s-au ales cu răni grave și au fost transportate de urgență la spital. Atacul a avut loc în jurul orei locale 8:30, când aproximativ 60 de persoane, elevi și profesori, participau la cursuri.

ADVERTISEMENT

Un martor ocular susține că a văzut un bărbat intrând în clădire cu o pungă cu explozibil asupra sa. Nicio grupare teroristă nu a revendicat până acum acest atac. Oamenii legii au demarat o anchetă și urmează să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

Explozie la o școală religioasă din Pakistan. Sunt șapte morți și zeci de răniți

Estimăm că în atac s-au folosit aproximativ 5 kilograme de explozibil”, a declarat Inspectorul general adjunct al poliţiei, Shafqat Malik. Potrivit celui mai recent bilanț anunțat de autorități, 7 persoane au murit, în vreme ce alte 50 au fost grav rănite în urma exploziei.

ADVERTISEMENT

Situat în apropierea graniţei cu Afganistan, orașul Pashawar a fost în ultimii ani ţinta mai multor atacuri ale talibanilor. În 2014, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au luat cu asalt o şcoală militară și au ucis peste 150 de persoane, printre care și copii.

Explozie puternică într-o clădire din Pakistan. 3 persoane au murit și alte 15 au fost rănite

Din păcate, nu este singurul incident de acest gen care s-a produs recent în Pakistan. Săptămâna trecută, o explozie puternică a izbucnit într-o clădire cu mai multe etaje din orașul portului sudic Karachi. 3 persoane au murit, în vreme ce alte 15 s-au ales cu răni grave și au fost transportate la spital.

ADVERTISEMENT

Până când am sosit, părți ale clădirii se prăbușiseră și oamenii au fost răniți și prinși, inclusiv cei care lucrau la bancă.

Mai multe persoane au fost rănite, în timp ce unii dintre morți au fost îngropați sub resturi”, a povestit un martor, vizibil afectat de cumplita scenă la care asistase.

ADVERTISEMENT

O porțiune din clădirea prăbușită a putut fi observată în timp ce salvatorii se luptau să îndepărteze resturile. Totul, în încercarea de a găsi supraviețuitori ai dezastrului.

ADVERTISEMENT