Sport

Atac terorist la Jeddah? Conducerea Formulei 1 a anunțat ce se va întâmpla cu Marele Premiu al Arabiei Saudite

Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite este în pericol să fie suspendat. Sesiunile de antrenamente au fost întrerupte. Organizatorii suspectează un atac terorist.
25.03.2022 | 21:30
Atac terorist la Jeddah Conducerea Formulei 1 a anuntat ce se va intampla cu Marele Premiu al Arabiei Saudite
ADVERTISEMENT
25-03-2022
19:33

Marele Premiul al Arabiei Saudite nu va fi anulat

Conducerea F1 și proprietarul circuitului mondial de Formula 1 au decis ca a doua etapă a Campionatului Mondial de F1, Marele Premiu al Arabiei Saudite, să se desfășoare conform programului stabilit inițial.

Evenimentul a fost la un pas să fie anulat după ce o rafinărie situată la aproximativ 10 kilometrii de circuitul de la Jeddah, a explodat în această dimineață, în timpul primului antrenament.

”Ne simțim în siguranță aici. Programul din weekend rămâne așa cum a fost anunțat. Securitatea piloților și a fanilor reprezintă o prioritate pentru noi”, a anunțat Stefano Domenicali, președintele F1.

Organizatorii Marelui Premiu de F1 al Arabiei Saudite ar putea anula derularea evenimentului. O rachetă a lovit o fabrică de prelucrare a petrolului, iar organizatorii nu exclud ipoteza unui posibil atac terorist.

O fabrică a unui important sponsor a fost aruncată în aer

Primele două sesiuni de antrenamente erau programate azi, dar piloții și staff-urile echipelor participante au fost evacuate de pe circuit, după ce o rachetă a lovit o fabrică de prelucrare a petrolului.

ADVERTISEMENT

Incendiul a fost unul de mari proporții, iar organizatorii au decis să suspende antrenamentele, chiar dacă circuitul se află la 12 mile distanță de fabrica atacată.

Oficialitățile din Jeddah nu au oferit informații suplimentare vis-a-vis de incident, însă, conform Eurosport.es, este posibil ca atacul să fie revendicat în scurt timp de formațiunea șiită Houthi din Yemen.

ADVERTISEMENT

Cele două țări sunt în conflict de mulți ani, iar platforma The Jerusalim Post, notează că gruparea teroristă din Yemen ar fi amenințat în această dimineață cu ”o mare operațiune militară în adâncul Arabiei Saudite”.

O nouă sesiune de antrenamente e programată în această seară

Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite au anunțat că o nouă sesiunea de antrenamente va fi organizată în această seară.

ADVERTISEMENT

O decizie finală vis-a-vis de potențiala anulare a cursei va fi anunțată în cel mai scurt timp, după ce organizatorii de la Jeddah, forul mondial și proprietarul F1, Liberty Media, vor analiza riscurile la care ar putea fi expuși piloții și staff-urile tehnice, dar și fanii.

Atât cât s-au putut antrena în sesiunea de dimineață, Charles Leclerc (Ferrari), Max Verstappen (Red Bull) și Valtteri Botas (Alfa Romeo) au fost cei mai rapizi piloți, în această ordine.

ADVERTISEMENT

Dacă nu va fi anulat, Marele Premiu al Arabiei Saudite se va desfășura la sfârșitul aceste săptămâni, pe circuitul de la Jeddah, iar piloții Ferrari sunt cotați cu cele mai mari șanse de câștig.

ADVERTISEMENT