Sport

Atacantul care a ucis CFR Cluj nu credea că va mai juca fotbal: „Doctorii mi-au spus că accidentare ca a mea nu au mai văzut”

Marius Coman, atacantul și golgheterul Corvinului Hunedoara, a suferit o accidentare groaznică în 2021, care i-a uluit chiar și pe medici.
04.04.2024 | 07:00
Atacantul care a ucis CFR Cluj nu credea ca va mai juca fotbal Doctorii miau spus ca accidentare ca a mea nu au mai vazut
Fotbalistii Corvinului s-au pozat in vestiar la finalul meciului cu CFR Cluj Foto/Facebook
ADVERTISEMENT

Marius Coman, atacantul Corvinului Hunedoara, care a hărțuit permanent apărarea lui CFR Cluj, și a marcat golul doi al meciului din Cupa României, provocând înfrângerea și ulterior demisia lui Adrian Mutu, a fost la un pas de a abandona fotbalul.

I-a sărit șoldul în timpul unui antrenament la Petrolul

S-a întâmplat în 2021, când Marius Coman era la Petrolul, unde ajunsese din postura de golgheter al ligii secunde, sub tricoul FC Comuna Recea, din Maramureș.

ADVERTISEMENT

Coman a mers la Ploiești cu gânduri mari, dar nu a apucat decât să facă o parte din cantonamentul de vară. La unul dintre antrenamente, desfășurat pe un teren denivelat, Coman a sărit la cap cu o coechipier și a căzut rău, fiind transportat de urgență la spital.

Medicii au rămas uluiți când au văzut că acestuia îi sărise șoldul, o accidentare atipică, care a necesitat un repaus îndelungat, atât la pat, cât și ulterior, după ce a putut să stea cât de cât pe picioare.

ADVERTISEMENT

Diagnosticul oficial a fost luxație de șold, fotbalistul având dureri înfiorătoare. El a stat imobilizat trei săptămâni pe patul de spital, timp în care a crezut că nu va mai putea juca vreodată fotbal.

”A fost o accidentare atipică, deoarece nimeni nu mai auzise despre asta. Șansa mea a fost că mi-am revenit destul de rapid psihic. Asta este cel mai important într-o astfel de situație”, a declarat fotbalistul, când a revenit pe gazon după șase luni.

ADVERTISEMENT

Sezonul respectiv a fost însă complet ratat, deoarece a jucat un singur meci, iar la finalul campionatului a fost disponibilizat, ajungând la Corvinul, care atunci era în Liga a III-a, unde a luat-o de la capăt la 25 de ani.

Este golgheterul la zi al Cupei României

Cu patru goluri înscrise, Marius Coman este golgheterul la zi al Cupei României și nu a ascuns, la finalul partidei cu CFR Cluj, faptul că se gândește chiar la câștigarea trofeului. „Până la urmă acesta este scopul, nu? Să mergem până la capăt”, a spus fotbalistul Corvinului, întărind spusele antrenorului Florin Maxim, care a explicat secretul succesului echipei sale și a spus că de acum orice e posibil.

ADVERTISEMENT

Victoria cu CFR Cluj este pentru el și o miză răzbunare personală, față de echipa care în 2017 îl transfera de la Academica Clinceni. Coman avea atunci 21 de ani și fusese golgheter atât la Clinceni, cât și la Pojorâta, însă Dan Petrescu a mizat pe el doar în patru meciuri și atunci, doar pe final.

De la CFR Cluj a plecat la concitadina rivală U Cluj, dar nici acolo nu a stat decât un an, fiind împrumutat succesiv la CSM Reșița și Comuna Recea. Sezonul actual, în care a marcat de șapte ori pentru Corvinul în liga secundă, este de departe cel mai bun pentru atacantul originar din Vișeul de Sus, care a fost desemnat jucătorul anului 2023 la Corvinul.

Marius Coman este golgheterul Corvinului
Marius Coman este golgheterul Corvinului

 

ADVERTISEMENT