Sport

Demisia lui Adrian Mutu de la CFR Cluj a fost acceptată! Anunțul oficial. Update exclusiv

Adrian Mutu și-a dat demisia din funcția de antrenor al lui CFR Cluj după eșecul 0-4 suferit contra Corvinului în Cupa României Betano. Clubul a anunțat oficial despărțirea.
03.04.2024 | 18:46
Demisia lui Adrian Mutu de la CFR Cluj a fost acceptata Anuntul oficial Update exclusiv
Adrian Mutu și-a dat demisia de la CFR Cluj. foto: colaj fanatik
ADVERTISEMENT
03-04-2024
15:49

Mutu s-a despărțit de CFR Cluj

CFR Cluj a confirmat despărțirea de Adrian Mutu după 2 luni și 10 zile de la instalare, conducătorii clubului acceptând demisia tehnicianului după eliminarea din Cupa României Betano.

”Mulțumim, Adrian Mutu! În urma eliminării din Cupa României, conducerea clubului CFR 1907 Cluj a acceptat astăzi demisia înaintată de către antrenorul Adrian Mutu.

Venit în Gruia la începutul acestui an, Adrian Mutu a stat pe banca tehnică a echipei noastre pentru 11 partide, perioadă în care a bifat, în toate competițiile, 5 victorii, 3 rezultate de egalitate și 3 înfrângeri.

Îți mulțumim, Adi, pentru munca depusă la CFR Cluj și îți dorim multă baftă!”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a grupării din Gruia.

 

Eșecul drastic suferit de CFR Cluj în sferturile de finală ale Cupei României Betano i-a fost fatal lui Adrian Mutu. Tehnicianul dăduse de înțeles încă de marți seara că se gândește la demisie, iar în această dimineață a luat decizia finală.

Adrian Mutu și-a dat demisia de la CFR Cluj după umilința din Cupă

FANATIK a aflat în exclusivitate că el s-a hotărât să renunțe la post și i-a anunțat deja pe patronul Neluțu Varga și pe președintele Cristi Balaj. Susține că nu mai există cale de întoarcere și așteaptă ca demisia să-i fie acceptată de conducerea clubului.

ADVERTISEMENT

„Mi-am dat demisia de la CFR Cluj! M-am gândit toată noaptea, nu pot să trec peste această umilință. Eu am o altă mentalitate, una de învingător.

Demisia mea este de la ora 11:00 dimineața pe biroul președintelui de la CFR Cluj, Cristi Balaj. Aștept s-o aprobe și domnul Varga și ne strângem mâinile.

ADVERTISEMENT

A fost o umilință prea mare, peste care eu, care am un caracter de campion, pur și simplu nu pot să trec. Îmi doresc ca CFR-ul să facă performanță în continuare, dar e greu în aceste condiții, pe care le-ați văzut și dumneavoastră. E vorba despre evoluția pe care am avut-o în meciul împotriva Corvinului, dar mai ales a lipsei de atitudine care a existat.

Deci, oficial, pot spune că mi-am înaintat demisia! Îmi pare foarte rău de această situație, dar eu, Adrian Mutu, am stat și m-am gândit toată noaptea și pur și simplu nu pot accepta așa ceva, ce s-a întâmplat în Cupa României.

ADVERTISEMENT

Ar fi împotriva principiilor mele de antrenor profesionist și de om. Și a principiilor mele de viață”, este anunțul făcut de Adrian Mutu în exclusivitate pentru FANATIK, imediat după ce a luat decizia de a demisiona de la CFR Cluj.

Bilanțul lui Adrian Mutu pe banca lui CFR Cluj

Instalat în funcția de antrenor al lui CFR Cluj pe 24 ianuarie în locul italianului Andrea Mandorlini, imediat după eșecul rușinos suferit în fața „lanternei roșii” FC Botoșani, Adrian Mutu avea ca obiectiv câștigarea titlului în SuperLiga și a Cupei României. Trofee de la care clujenii și-au luat gândul defintiv în acest sezon…

ADVERTISEMENT

În campionat, distanța față de liderul FCSB este de 10 puncte, când mai sunt de disputat 8 etape din play-off și doar o minune ar mai putea schimba soarta titlului. CFR Cluj nu a arătat rău sub bagheta lui Mutu în SuperLiga, a avut momente când a practicat un fotbal spectacol, însă a fost lipsită de noroc mai ales în play-off. A obținut doar un punct din partidele cu Universitatea Craiova și Sepsi, pe care le-a dominat categoric, motiv pentru care și-a pus în pericol și participarea într-o cupă europeană.

Pe care o putea obține mai ușor dacă ar fi câștigat Cupa României, mai ales că a beneficiat de cel mai accesibil adversar pe care-l putea întâlni în sferturile de finală. Clujenii s-au făcut însă de râs în fața unui adversar din liga secundă, pierzând fără drept de apel, cu 0-4, meciul din deplasare contra Corvinului Hunedoara.

  • 11 meciuri (10 în SuperLiga și 1  în Cupa României) a stat Adrian Mutu pe banca lui CFR Cluj, având următorul bilanț: 5 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri
  • 3 este locul pe care Adrian Mutu o lasă pe CFR Cluj în clasamentul din SuperLiga după disputarea a 2 etape din play-off, la distanță de 10 puncte față de liderul FCSB
ADVERTISEMENT
Tags: