News

Atentat la Tel Aviv, cel puţin opt persoane au fost rănite. Atacatorul a fost ucis de poliţie

Un atentat terorist a avut loc marţi, la Tel Aviv, unde un palestinian de 23 de ani a intrat cu maşina într-un grup de oameni, după care a atacat trecătorii cu cuţitul.
04.07.2023 | 14:37
Atentat la Tel Aviv cel putin opt persoane au fost ranite Atacatorul a fost ucis de politie
Paramedicii au sosit de urgenţă la locul atentatului
ADVERTISEMENT

Opt persoane au fost rănite marţi, într-un atac cu mașina, la Tel Aviv. Presa locală relatează că atacatorul a fost împușcat și ucis la faţa locului. Incidentul a avut loc pe strada Pinchas Rosen, din zona de nord est a oraşului israelian.

Atacatorul a intrat în Israel cu un permis medical

Imaginile distribuite pe rețelele de socializare îl arătat pe atacor mort, întins pe marginea străzii. După ce a alovit pietonii cu maşina, teroristul a coborât din vehicul și ar fi reușit să o înjunghie în gât pe una dintre victime. Un civil aflat în preajmă a fost cel care l-a împușcat pe terorist.

ADVERTISEMENT

Paramedicii MDA au sosit la fața locului și le-au acordat răniţilor primele îngrijiri. Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, a lăudat atacul, spunând că “Atacul eroic de la Tel Aviv este primul răspuns la crimele comise de ocupanţi împotriva poporului nostru din Jenin. Ocupația va plăti prețul crimelor sale comise la Jenin. Îi lăudăm pe eroii poporului nostru și luptătorii din Jenin”.

Comandantul districtului Tel Aviv al poliției israeliene a declarat că teroristul era rezident în Cisiordania și a acționat singur, potrivit unei evaluări inițiale a poliției. Atacatorul ar fi intrat în Israel cu un permis pentru tratament medical, deoarece suferea de o boală terminală. Presa israeliană scrie că autprul atacului se numeşte Hussein Khalila, are 23 de ani, şi este rezident în orașul as-Samu, din sudul Cisiordaniei, lângă Hebron.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, o femeie în vârstă de 46 de ani se află în stare gravă. Două victime, ambele în vârstă de treizeci de ani sunt în stare moderată, iar alte două persoane au suferit răni ușoare.

Un paramedic MDA a declarat, citat de Jerusalem Post: „Am ajuns la fața locului cu o flotă mare de vehicule de terapie intensivă și ambulanțe MDA. Am văzut că este foarte grav, iar lângă o stație de autobuz erau 5 persoane rănite, inclusiv femeia de 46 de ani, care era întinsă pe trotuar. Era conștientă, dar suferise traume severe”.

ADVERTISEMENT

Șeful poliției israeliene, Kobi Shabtai, a ajuns şi el locul atacului terorist. “Se examinează împrejurările în ceea ce privește antecedentele și motivul atacatorului și aș dori să laud activitatea cetățeanului cu mult curaj, care a reușit să zădărnicească atacul și să împiedice continuarea uciderilor”, a declarat acesta.

Victimele atacului au fost evacuate la Tel Aviv Sourasky Medical Center și Rabin Medical Center-Beilinson Hospital. Acesta din urmă spital îi tratează pe răniţii în stare critică și pe cei doi în stare moderată.

ADVERTISEMENT

Imagine cu atacatorul împuşcat, atenţie, imagini care vă pot afecta emoţional:

Şeful poliţiei israeliene a declarat că populaţia ar trebui să fie vigilentă, prezicând că atacurile se vor înmulţi, în contextul tensiunilor din ultimele săptămâni, din Cisiordania. Numai în cursul zilei de luni zece palestinieni au fost ucişi la Jenin, în confruntări cu armata israeliană.

ADVERTISEMENT