News

Teroare în Orientul Mijlociu, două israelience au fost ucise de palestinieni. Poliţia cere le israelienilor să umble înarmaţi

Un nou atentat sângeros cutremură Israelul, după surori şi mama lor fiind împuşcate în timp ce mergeau cu maşina pe un drum din Cisiordania.
07.04.2023 | 16:43
Teroare in Orientul Mijlociu doua israelience au fost ucise de palestinieni Politia cere le israelienilor sa umble inarmati
Maşina în care au fost împuşcate cele trei femei
ADVERTISEMENT

Două israelience din Efrat au fost ucise și alta a fost grav rănită, într-un atac armat care a avut loc vineri dimineaţă lângă localitatea Hamra, în Valea Iordanului. Femeia rănită a fost transferată la Centrul Medical Hadassah, din Ierusalim în stare critică.

Femeile ucise sunt două surori şi mama lor

Incidentul a fost raportat inițial ca un accident de circulație, dar o investigație ulterioară a constatat că palestinienii au tras în vehicul, făcându-l să iasă de pe şosea, după care au tras din nou în vehicul, pentru a se asigura că au lovit femeile. La fața locului au fost găsite peste 20 de gloanțe.

ADVERTISEMENT

Șeful consiliului din Efrat, Oded Revivi, a anunțat că femeile ucise sunt două surori, iar femeia rănită este mama lor. Tatăl lor se afla într-un vehicul separat și a ajuns la fața locului după ce au început eforturile de salvare. Revivi a subliniat că în consiliul local se lucrează pentru a i se oferi familiei orice ajutor de care are nevoie în această perioadă dificilă.

Soldații israelieni au fost desfăşuraţi în zonă, în căutarea suspectului care a comis acest act de terorism și au stabilit mai multe puncte de control. Ministrul Apărării, Yoav Gallant a efectuat o evaluare a situației în lumina atacului de vineri după-amiază și a dat dispoziţii să se aloce toate resursele necesare pentru a prinde teroriștii și pentru a consolida securitatea pe drumurile din Cisiordania și Israel.

ADVERTISEMENT

Paramedicul Dennis Polikov a declarat referitor la situaţia cu care s-a confruntat: “Când am ajuns la fața locului, am văzut un vehicul israelian cu trei femei zdrobite și un vehicul palestinian. Două femei tinere, în vârstă de 20 de ani, au fost scoase din vehicul. Ele erau inconștiente, fără puls şi au fost declarate decedate la faţa locului. O femeie de 40 de ani a suferit leziuni grave și ne luptăm să-i salvăm viața”.

Şeful poliţiei israeliene, Kobi Shabtai, a făcut şi el o evaluare a situației, afirmând: „Acesta este un atac criminal care ne amintește cât de relevantă este amenințarea terorismului, în diferitele sale forme. Prin urmare, fac apel la fiecare cetățean care deține o armă de foc licențiată și este priceput să o opereze în mod legal – să o poarte cu sine în aceste zile”.

ADVERTISEMENT

Atacul armat de vineri are loc pe fondul tensiunilor crescute din regiune din ultimele zile, după ciocnirile violente de la Moscheea al-Aqsa, de pe Muntele Templului, și după ce zeci de rachete au fost lansate dinspre Fâșia Gaza și sudul Libanului către teritoriul Israelului.

De altfel, mișcarea teroristă Hamas a numit atacul drept un „răspuns natural la crimele în desfășurare ale ocupației împotriva Moscheei Al-Aqsa și agresiunea barbară împotriva Libanului și a Gazei neclintite”. Într-un comunicat remis la scurt timp după atac, Hamas ameninţă: „Avertizăm ocupația asupra consecințelor continuării crimelor sale împotriva Moscheei Al-Aqsa. Oamenii noștri sunt uniți și vor continua să se apere al-Aqsa, care va rămâne un loc pur islamic”.

ADVERTISEMENT

Peste 30 de rachete au fost lansate joi din Liban spre nordul Israelului, un atac fără precedent în ultimii 17 ani, pe care armata israeliană l-a atribuit Hamas. Militanţii din Gaza, care este guvernată de Hamas, au lansat alte 40 de rachete spre Israel după începerea raidurilor israeliene.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”