Life

Atenție, se filmează Moromeții 3! Prima imagine cu actorii care joacă în producția românească. Nume mari în distribuție

Anul 2023 este anul Moromeții 3! Filmările pentru producția care a spulberat încasările în urmă cu 5 ani au început joi, 2 martie.
03.03.2023 | 14:30
Atentie se filmeaza Morometii 3 Prima imagine cu actorii care joaca in productia romaneasca Nume mari in distributie
Au început filmările pentru Moromeții 3. Foto: Ziarul Metropolis/ g4media.ro
ADVERTISEMENT

Au început filmările pentru Moromeții 3, unul din cele mai de succes filme românești realizate de-a lungul timpului, iar din distribuție fac parte câteva nume surpriză.

„Moromeții 3”: s-a dat start la filmări!

Horațiu Mălăele, în rolul lui Ilie Moromete, nu lipsește din producția regizată de Stere Gulea. În cel de-al treilea film, realizat de Libra Films, spectatorii vor avea ocazia să vadă un scenariu cu totul original, povestea continuând cu viața lui Niculae, fiul cel mic al lui Moromete, care devine în 1950 un scriitor apreciat, dar cu o viață amoroasă destul de încâlcită.

ADVERTISEMENT

Primul film Moromeții a părut acum 35 de ani, iar cel de-al doilea în 2018. La o distanță de doar cinci ani,  Saga Moromeților este gata de acțiune, motor! Filmările au început ieri, pe 2 martie 2023 și vor avea loc pe tot parcursul anului.

Unii din actori au publicat deja imagini de la filmări, iar din distribuție face parte și o fostă vedetă de la PRO TV! Olimpia Melinte, cea pe care telespectatorii au putut-o admira în serialul „Vlad” joacă rolul Verei în filmul regizat de Gulea.

ADVERTISEMENT

Filmările de la „Moromeții 3” vor avea loc la Talpa, Teleorman (localitate situată la 45 de kilometri de legendara localitate Siliștea-Gumești, satul natal al scriitorului Marin Preda) și în Sinaia, București și Golești. Casa din Talpa a Moromeților este exact aceeași în care s-a filmat prima parte, în anul 1985.

Olimpia Melinte, Alex Călin, Iulian Postelnicu și Aida Economu, printre numele noi din distribuția filmului

Echipa de producție a reconstruit din temelii casa Moromeților, respectându-se arhitectura originală, sub bagheta scenografului Cristian Niculescu.

ADVERTISEMENT

Moromeții 1 a fost fidel scrierilor lui Marin Preda , spre deosebire de cea de-a treia producție, despre care aflăm că va fi una destul de surprinzătoare. Niculae Moromete va avea de luat o serie de decizii, pendulând între a face parte din sistemul politic și răsplătit pe mpsură sau să trăiască liber, după voia lui, însă cu prețul de a fi tras pe linie moartă.

Din distribuția „Moromeții 3” fac parte Horațiu Mălăele (Ilie Moromete), Alex Călin (protagonistul Niculae Moromete), Olimpia Melinte, Oana Pellea, Toma Cuzin (cunoscut pentru rolul din „Las fierbinți”), Laurențiu Bănescu, Conrad Mericoffer (fostul soț al Victoriei Răileanu), Aida Economu, Răzvan Vasilescu, Iulian Postelnicu, dar și Dana Dogaru și Dorina Chiriac.

ADVERTISEMENT
moromeții 3
Prima imagine de pe platourile de filmare de la Moromeții 3. Olimpia Melinte (Vera), alături de Alex Călin (Niculae Moromete). Foto: Instagram

În 2018, „Moromeții 2” era cel mai bine vândut film românesc din ultimii 25 de ani

Legat de succesul poveștii familiei Moromete, trebuie spus că în anul 2018, când a apărut „Moromeții 2”, filmul a fost cel mai văzut din ultimii 25 de ani, până la acea vreme, la cinema.

Pelicula în regia lui Stere Gulea a înregistrat atunci cel mai bun debut al unui film românesc, vizionat de 70.878 de spectatori, generând încasări de 1.014.189 de lei, potrivit Digi24.

Bugetul alocat pentru producerea „Moromeții 2” s-a ridicat undeva la un milion de euro. În pelicula lansată în cinematografe acum 5 ani au jucat, pe lângă actorii care se regăsesc și în „Moromeții 3”, Ion Caramitru, Andi Vasluianu, Oana Moșneagu (în rolul Verei, preluat acum de Olimpia Melinte), Paul Ipate, Marian Râlea, George Mihăiță, Florin Zamfirescu și Alexandru Potocean.

 

 

 

ADVERTISEMENT