News

Atenţionare cod galben de la ANM. Se anunţă vijelii în mai multe zone din ţară

17.09.2020 | 13:32
Atentionare cod galben de la ANM Se anunta vijelii in mai multe zone din tara
ADVERTISEMENT

Avertizare de la ANM! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de instabilitatea atmosferică valabilă începând de joi, ora 23:00, până vineri, 18 septembrie, la ora 16:00.

În cursul nopții de joi începe atenționarea de cod galben. Inițial va fi afectată cea mai mare parte a Moldovei, apoi spre dimineață vor fi cuprinse și regiuni din Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei.

ADVERTISEMENT

”Vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h și izolat în jur de 70 km/h, îndeosebi pe litoral,” a anunțat ANM.

Avertizare ANM: Cod Galben în Moldova, Dobrogea și Muntenia

Hartă ANM, Cod Galben

Prima jumătate a lunii s-a dovedit a fi foarte călduroasă, dar Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis la începutul săptămânii că toamna își va revendica drepturile. Astfel, cei de la ANM se așteaptă ca a doua parte a lui septembrie să fie mult mai friguroasă.

ADVERTISEMENT

Din 17 septembrie, un front atmosferic va aduce, în primă fază, ploi în unele zone, iar apoi se va simți o răcire accentuată.

Totuși, până la finalul lunii septembrie temperaturile medii se vor situa în jurul a 25-26 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În capitală, prognoza oferită de ANM indică o scădere până în 21 septembrie a valorilor termice. Media acestora va ajunge la 20 de grade. Ulterior, de la începutul săptămânii viitoare, se va resimți o creștere care va aduce temperaturi de 24-26 de grade Celsius.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă până la finalul lunii. Excepția de la regulă o face ziua de 18 septembrie, când se anunță ploi locale.

ADVERTISEMENT
  • ”Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.”– Cod Galben, conform ANM.
ADVERTISEMENT