News

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Țara va fi lovită de furtuni puternice

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia. MAE transmite că vor avea loc furtuni.
08.09.2021 | 23:51
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Țara va fi lovită de furtuni puternice
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenționare de călătorie pentru Grecia, deoarece în această zonă vor avea loc fenomene meteo extreme, caracterizate prin ploi însemnate cantitativ, dar și furtuni puternice.

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia. Mesajul MAE

Conform MAE, românii care tranzitează această zonă, dar și cei care au de gând să plece acolo în vacanță sau cu afaceri, trebuie să știe că Serviciul elen de Meteorologie a informat asupra stării vremii, iar veștile nu sunt deloc unele bune.

Așadar, în Insulele Sporade, nordul Insulei Evia, Thessalia, Grecia Centrală, vestul Insulei Creta, Macedonia centrală şi în vestul regiunii Peloponez vor fi ploi puternice, dar și furtuni.

ADVERTISEMENT

De asemenea, potrivit aceleași surse, în seara zilei de joi, pe 9 septembrie, sunt posibile furtuni în nordul Mării Egee.

Cei care călătoresc pe cale maritimă trebuie să ia în considerare și acest aspect.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează ori intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul elen de Meteorologie (EMY) a emis o prognoză meteo, pentru intervalul 8 – 9 septembrie 2021, cu privire la ploi și furtuni în Insulele Sporade, nordul Insulei Evia, Thessalia, Grecia Centrală, vestul Insulei Creta, Macedonia centrală și în vestul regiunii Peloponez.

ADVERTISEMENT

În seara zilei de joi, 9 septembrie 2021, sunt posibile furtuni pe mare, în nordul Mării Egee”, a transmis MAE.

Restricții de circulație în Grecia, joi. Anunțul autorităților

O altă informație foarte importantă pentru românii care merg în Grecia este aceea că circulația va fi restricționată în Atena, deoarece acolo va avea loc Raliul Acropole.

ADVERTISEMENT

„Totodată, conform informațiilor comunicate de autoritățile elene, în cursul zilei de 9 septembrie 2021, circulația va fi restricționată în centrul capitalei Atena, în contextul organizării Raliului Acropole, etapă a Campionatului Mondial de Raliuri”, a mai informat instituția.

Românii care merg în Grecia trebuie să cunoască și condițiile privind pandemia de coronavirus. Astfel, cei care sosesc acolo trebuie să știe că pot merge în interiorul restaurantelor, cluburilor, barurilor, spațiilor de divertisment, teatrelor/cinematografelor doar dacă s-au vaccinat cu ambele doze, iar rapelul a fost efectuat în urmă cu cel puțin 14 zile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este nevoie de un certificat care să arate că au trecut prin boală, emis la 30 de zile după primul test pozitiv.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri