News

Copil de 15 ani, lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Minorul, pe trotinetă în momentul impactului

Un copil de 15 ani a ajuns la spital, vineri, după ce a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Minorul se afla pe trotinetă în momentul impactului.
26.04.2024 | 20:32
Copil de 15 ani lovit de o masina pe trecerea de pietoni Minorul pe trotineta in momentul impactului
Accident grav în Turda: copil de 15 ani aflat pe trotinetă, spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni. Care este starea victimei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un grav accident rutier s-a petrecut vineri, la orele după-amiezii, în județul Cluj, acolo unde un copil de 15 ani a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Minorul se afla pe trotinetă.

Accident grav în Turda: copil de 15 ani aflat pe trotinetă, spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni. Care este starea victimei

Evenimentul rutier din cursul acestei zile s-a produs în jurul 16.00, la o trecere de pietoni de pe strada Câmpiei din municipiul Turda. Aici, un copil de 15 ani care traversa strada a fost lovit de un șofer neatent.

ADVERTISEMENT

În momentul impactului, minorul se afla pe trotinetă. ”Din primele date a reieșit că, un minor, de 15 ani, s-ar fi angajat în traversarea părții carosabile, pe trotinetă, fiind accidentat de un autoturism, condus de un bărbat de 65 de ani, pe direcția Câmpia Turzii spre Cluj-Napoca”, anunță IPJ Cluj, conform ȘtirideCluj.

Coliziunea a fost una extrem de puternică. În urma ei, trotineta a fost proiectată pe sensul opus de mers într-un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 41 de ani, mai precizează anchetatorii.

ADVERTISEMENT

La locului accidentului au ajuns o autospecială cu modul de descarcerare şi un echipaj SMURD, fiind găsite cele două autoturisme şi trotineta avariată, precum şi un tânăr care prezenta mai multe traumatisme.

Copilul lovit era în stare de conştienţă. Echipajele i-au acordat primul ajutor calificat, ulterior fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Testările cu aparatul etilotest efectuate în urma acestui accident rutier au indicat rezultate negative.

ADVERTISEMENT

Ce prevede legea în cazul traversării trecerii de pietoni pe trotinetă

După venirea primăverii, pe drumurile din țară au apărut tinerii care circulă pe trotinete electrice. Pentru cei aflați la volan acest lucru înseamnă o și mai mare atenție în trafic.

În același timp, și cei care se află pe trotinetă trebuie să respecte niște reguli foarte clare stabilite prin lege. Regulile sunt clare. Astfel, se spune clar în lege că: ”traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni, în timpul deplasării pe bicicletă sau trotinetă constituie abatere de la normele de circulație rutieră și poate atrage sancționarea contravențională, sau, mai grav, implicarea într-un eveniment rutier”.

ADVERTISEMENT

Cei care nu respectă legea se pot trezi cu amenzi uriașe. ”Nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor sau a trotinetelor electrice constituie contravenție, și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, respectiv 4-5 puncte amendă (580 – 725 de lei).

Nerespectarea normelor privind dotarea bicicletelor sau a trotinetelor electrice se sancționează contravențional cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, respectiv 6-8 puncte amendă (870 – 1.160 de lei)”.

ADVERTISEMENT