News

Atenționare meteo cod galben! Vânt puternic în zece județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat vânt puternic în zece județe din țară. Atenționarea meteo cod galben este valabilă începând cu ora 11:00
11.01.2022 | 11:00
Atentionare meteo cod galben Vant puternic in zece judete din tara
ADVERTISEMENT

A fost emisă o atenţionare meteo cod galben de vânt puternic. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sunt vizate zece județe din țară. Alerta este valabilă până miercuri dimineață.

Atenționare meteo cod galben! Vânt puternic în zece județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, 11 ianuarie 2022, o atenționare cod galben de vânt puternic. Reprezentanții ANM au precizat că este vorba despre zece județe.

ADVERTISEMENT
Cod galben de vânt puternic
Meteorologii au anunțat cod galben de vânt puternic în zece județe din țară. sursă foto: Administrația Națională de Meteorologie

 

După cum se poate vedea și în imagine, alerta meteo vizează județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi.

Potrivit meteorologilor, vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze între 55 și 65 de kilometri la oră.

ADVERTISEMENT

În acelaşi timp, în zona Carpaţilor de Curbură şi pe Litoral, vântul va sufla cu rafale de peste 65, chiar și 75 de kilometri la oră.

Alerta meteo este valabilă din dimineața zilei de marți, 11 ianuarie, până miercuri dimineață, 12 ianuarie, la ora 10:00.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru patru săptămâni

Meteorologii au mai transmis cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Astfel, în următoarea perioadă, până la data de 7 februarie, vremea continuă să se răcească.

Potrivit meteorologilor, până la data de 17 ianuarie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice, nord-vestice, la munte și local în cele centrale și în sud-estul extrem. În rest, însă, vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

În schimb, în perioada 17 – 24 ianuarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Din 24 ianuarie până la finalul lunii, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În primele șapte zile din luna februarie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT