Life

Aeroportul din Brașov introduce noi rute din această vară. Românii vor putea zbura în marile orașe din Europa

Aeroportul din Brașov va introduce noi rute începând cu această vară. În ce orașe mari din Europa vor putea zbura românii?
15.04.2024 | 21:51
Aeroportul din Brasov introduce noi rute din aceasta vara Romanii vor putea zbura in marile orase din Europa
Noi rute din Aeroportul Brașov-Ghimbav. Sursa foto: Hepta, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Începând  din această vară, Aeroportul Brașov-Ghimbav introduce noi rute. Astfel, românii vor putea să zboare în unele orașe mari din Europa. Este vorba despre destinații din Germania, Grecia sau Italia.

Aeroportul din Brașov, noi rute din această vară. Orașele din Europa unde vor putea zbura românii

Aeroportul Brașov-Ghimbav va avea zboruri directe către unele dintre cele mai importante orașe din Europa, începând din luna iunie. În plus, alte două destinații vor fi introduse din iulie.

ADVERTISEMENT

“Începând cu 15 iunie, compania aeriană FlyLili va începe să efectueze zboruri de pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, conectând Județul Brașov – Inima României cu unele dintre cele mai importante orașe europene”, a transmis Adrian Veştea, ministrul Dezvoltării, pe pagina de Facebook.

Mai exact, din iunie se va putea zbura către München, Nürnberg, Stuttgart, Roma, Salonic și Istanbul. Începând cu luna iulie, se va putea zbura și către Milano și Barcelona.

ADVERTISEMENT

Pentru finalul anului, compania Fly Lili planifică introducerea altor destinații, către Franța și Israel. Pentru fiecare destinație, vor fi trei zboruri pe săptămână, după cum a mai spus Adrian Veștea.

Cererea de călătorii internaționale din și către Brașov este destul de crescută, astfel că au fost gândite aceste noi rute. Turiștii vor avea acces mai ușor către unele dintre cele mai vizitate destinații din Europa.

ADVERTISEMENT

“Aceste noi rute sunt gândite să răspundă cererii crescute de călătorii internaționale din și spre Brașov, oferind oportunități noi și acces facil la piețe majore și destinații turistice de top”, a mai precizat Adrian Veștea.

Aflat la 12 km de municipiul Brașov, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav a devenit operațional în urmă cu aproximativ un an, pe 13 iunie 2023. Este singurul aeroport construit de la zero în România, în ultimii 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Terminalul său este al treilea ca mărime din țară, după Aeroportul Henri Coandă și Aeroportul Cluj. Prețul pentru proiect și plan a fost de aproximativ 70 de milioane de euro.

Până anul trecut, compania Dan Air a operat zboruri în și dinspre Brașov, însă și-a mutat activitatea pe Aeroportul din Bacău. Cauza invocată a fost programul de funcționare. În prezent, mai operează compania Wizz Air, cu zboruri către Londra, Dortmund și Budapesta.

ADVERTISEMENT