News

Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. A fost activat Planul Roșu de Intervenție, 6 mașini de pompieri trimise la fața locului

Explozie puternică la Rafinăria Petromidia Năvodari, în urma căreia autoritățile au fost nevoite să activeze Planul Roșu de Intervenție.
29.03.2024 | 09:45
Explozie la Rafinaria Petromidia Navodari A fost activat Planul Rosu de Interventie 6 masini de pompieri trimise la fata locului
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. A fost activat Planul Roșu de Intervenție, 6 mașini de pompieri trimise la fața locului. Foto: Ziua de Constanța
ADVERTISEMENT

Martorii spun că au fost vizibile degajări foarte mari de fum, însă explozia nu ar fi fost urmată de un incendiu. Conform IGSU, Planul Roșu de Intervenție presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. La fața locului au fost trimise 6 mașini de pompieri precum și 3 ambulanțe SMURD.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție la Petromidia, după o explozie

”Eveniment la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

ADVERTISEMENT

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 2 autoscări și 3 ambulanțe SMURD”, au transmis reprezentanții ISU Constanța. Conform sursei citate, la fața locului a fost trimisă și o autospecială transport roboți de la ISU BIF.

Mai mult, pompierii constănțeni vor primi întăriri 4 autospeciale de stingere din partea ISU IL și alte două autospeciale din partea ISU CL. Așadar, situația pare destul de complicată pentru salvatori, misiunea fiind în dinamică, conform Ziua de Constanța.

ADVERTISEMENT

Potrivit salvatorilor a fost necesară evacuarea a aproximativ 20 de persoane, în timp ce ceilalți angajați ai Petromidia au reușit să se salveze singuri. Explozia ar fi avut loc la instalația de hidrorafinare, instalație aflată în reparații. În cele din urmă incendiul a fost stins.

Reprezentanții companiei KMG International, cea care deține Petromidia, au comentat acest incident.”Activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță, recertificarea și modernizarea a unităților de producție.

ADVERTISEMENT

Pe fondul acestora, în această dimineață, a avut loc o aprindere în instalația de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă și nu existe victime, situația fiind sub controlul forțelor de intervenție, care în aceste momente răcesc instalația, conform procedurilor specifice.  Forțele locale de pompieri au beneficiat de sprijinul celor de la ISU Dobrogea“, au transmis reprezentanții KMG International.

Rafinăria Petromidia Năvodari nu este la primul incendiu

Astfel de incidente la Petromidia Năvodari sunt destul de rare, însă au loc periodic. Drept exemplu incendiul din vara trecută, când peste 150 de pompieri s-au luptat cu flăcările mai multe ore, după ce Rafinăria Petromidia a fost cuprinsă de flăcări.

ADVERTISEMENT

Din fericire astăzi pompierii au transmis că explozia nu a fost urmată de un incendiu. Pompierii trimiși atunci la Petromidia Năvodari erau din București, Călărași, Ialomița și Tulcea, iar conform IGSU, aceștia  ”au luptat ore în șir cu flăcările, într-o căldură greu de suportat și într-o atmosferă care, oricând, ar fi putut degenera într-o adevărată tragedie, din cauza pericolului de explozie”.

Din fericire nu au existat nici atunci victime, pentru că oamenii aflați în rafinărie au reușit să se autoevacueze. ”Au reușit! Împreună! Pentru că împreună însemnă ECHIPĂ! Fiecare dintre ei a adus cu sine curajul, abilitățile și dedicarea necesare pentru a face față celor mai dificile situații”, au mai transmis autoritățile.

 

ADVERTISEMENT
Tags: