News

Aterizare de urgență pe Otopeni: avion Tarom aflat pe ruta București – Chișinău, lovit de fulger. Reacția companiei aeriene. Update

Clipe de panică pentru pasagerii dintr-un avion Tarom aflat pe ruta București - Chișinău: acesta a fost lovit de fulger și obligat să revină pe Otopeni.
25.03.2024 | 08:25
Aterizare de urgenta pe Otopeni avion Tarom aflat pe ruta Bucuresti  Chisinau lovit de fulger Reactia companiei aeriene Update
Avion Tarom aflat pe ruta București - Chișinău, lovit de fulger. Aeronava, revenire de urgență pe Otopeni. Sursa foto (ilustrativ): replicaonline.ro / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
25-03-2024
06:34

Tarom, prima reacție după incident

Luni, 25 martie, compania aeriană Tarom a venit cu precizări legate de avionul aflat pe ruta București – Chișinău lovit de fulger și revenit pe Aeroportul Otopeni.

Operatorul confirmă incidentul și anunță că niciun pasager aflat la bord nu a avut de suferit. În schimb, oamenii au avut de înfruntat o întârziere de mai bine de 3 ore.

Cursa ROT209 OTP2005 (București/Otopeni- Chișinău) a avut aseară 3h 10min întârziere din motive tehnice. La decolare, pe fondul condițiilor meteo, avionul a fost lovit de fulger. În aceste condiții am oprit decolarea și întors avionul cu cei 53 de pasageri pentru inspecție tehnică.

Niciun pasager sau membru al echipajului de bord nu a fost afectat. Avionul inițial este acum in verificări tehnice”, a transmis compania, conform Antena 3.

Un avion Tarom aflat pe ruta București – Chișinău a fost lovit de fulger, noaptea trecută. Din cauza acestei situații, aeronava a revenit de urgență pe Aeroportul Otopeni din Capitală.

Avion Tarom aflat pe ruta București – Chișinău, lovit de fulger. Aeronava, revenire de urgență pe Otopeni

Avionul implicat în incidentul din acest weekend recent încheiat este un model Boeing – 737 – 800NG. Acesta decolase în jurul orei 22.10 de pe Otopeni și trebuia să aterizeze la 23.15 în Capitala Republicii Moldova.

ADVERTISEMENT

La o oră și câteva minute după decolare, piloții avionului ce zbura pe ruta București – Chişinău au decis să revină pe aeroportul ”Henri Coandă” (Otopeni) din București. Motivul: avionul ar fi fost lovit de fulger, conform publicației de profil Boardingpass.

Din datele care sunt publice pe site-urile de urmărire a zborurilor interne și internaționale, avionul, un Boeing 737-82R, a aterizat în siguranţă în Capitală la ora 23:25.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, numărul pasagerilor aflați la bordul acestei avion este necunoscut. Conform sursei citate, pasagerii aeronavei nu au petrecut mult timp în București după revenire. Avionul a decolat în jurul orei 00.30, spre Chișinău.

Incident similar în Canada. Un alt avion a fost lovit de fulger

La începutul lunii martie, un incident aerian similar a fost raportat în Canada. Imaginile surprinse de un pasionat de aviație din acest stat au arătat momentul în care un avion Boeing 777 a fost lovit de fulger. S-a întâmplat imediat după decolare.

ADVERTISEMENT

Site-ul CBC News care îl citează pe acest martor scrie că bărbatul observa avioanele la Aeroportul Internațional Vancouver. La un moment dat, a văzut unul dintre avioanele sale preferate: un Boeing 777-300ER.

La scurt timp după ce a început să înegistreze decolarea avionului Air Canada, acesta a fost lovit de un fulger. Atunci, avionul și-a continuat călătoria de 10 ore către Aeroportul Londra Heathrow. A aterizat în siguranță înainte de a fi inspectat.

ADVERTISEMENT

Din datele furnizate atunci de Serviciul Național de Meteorologie din Canada aflam că majoritatea avioanelor sunt lovite de fulgere cel puțin o dată pe an. Ulterior, aeronavele suspectate că au trecut printr-un astfel de incident trebuie să treacă printr-o inspecție obligatorie. Aceasta poate duce la întârzieri ale zborurilor.

ADVERTISEMENT