Fotbal international

SPECIAL. Simeone în picaj! Cele 10 motive care au dus la căderea lui Atletico Madrid

Atletico Madrid şi-a compromis în proporţie de 99 la sută şansele de a mai continua din primăvară în Champions League, după ce a jucat în ultimii trei ani de două ori finala, pierdută de...
01.11.2017 | 17:26
SPECIAL Simeone in picaj Cele 10 motive care au dus la caderea lui Atletico Madrid
ADVERTISEMENT

Atletico Madrid şi-a compromis în proporţie de 99 la sută şansele de a mai continua din primăvară în Champions League, după ce a jucat în ultimii trei ani de două ori finala, pierdută de fiecare dată în faţa vecinilor de la Real Madrid. Egalurile din partidele cu azerii de la Qarabag au cântărit decisiv. Cotidianul Marca scoate în evidenţă cele zece motive ale căderii lui Atletico.Atletico Madrid se mai poate gândi doar la continuarea aventurii europene în Europa League. Cele două remize, 0-0 şi 1-1, făcute cu echipa azeră Qarabag, aproape că sunt fatale şi efectiv o minune ar putea schimba situaţia, dar şansele sunt foarte mici şi ar însemna ca Roma şi Chelsea să facă permanent paşi greşiţi în ultimele două partide, ceea ce pare puţin probabil. Cotidianul Marca a făcut un decalog al motivelor care au dus la această situaţie foarte grea pentru rojiblancos.

1. SANCŢIUNEA FIFA

Atletico nu are voie decât începând cu iarna lui 2018 să efectueze transferuri, fiind suspendată până atunci. Deja a rezolvat două mutări de calibru, Diego Costa şi Vitolo, care dacă ar fi fost acum în lot ar fi schimbat mult faţa echipei, evident în bine.

ADVERTISEMENT

2. LIPSA DE EFICACITATE

35 de şuturi a expediat echipa lui Simeone la Madrid, contra azerilor, pentru a marca o dată. Problema serioasă e criza celor din faţă, Torres, Gameiro, Vietto, Griezmann, dar nici contribuţia mijlocaşilor Saul sau Carrasco nu mai este ca în trecutClick pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

3. SLĂBICIUNEA DEFENSIVEI

Doar portarul Oblak a continuat să aibă prestaţii bune, în rest apărarea l-a trădat de nenumărate ori, ceea ce a dus la înscrierea de goluri de către adversari

ADVERTISEMENT

4. SCĂDEREA NIVELULUI UNOR TITULARI

Jucători de bază, precum Juanfran, Godin, Torres şi, mai ales, Griezmann, sunt departe de valoarea lor. Jocul acestora a fost slab spre foarte slab şi a afectat randamentul echipei. Doar Oblak şi Saul au continuat să joace la nivelul din sezoanele anterioare.

5. NU ŞTIE SĂ JOACE SUB PRESIUNE

Atunci când adversarii au făcut marcaj sever şi pressing permanent, cum au procedat Chelsea la Madrid, Girona sau chiar Qarabag, cei de la Atletico nu au avut soluţii pentru a elimina presiunea şi de fiecare dată au dat greş

ADVERTISEMENT

Atletico – Qarabag 1-1. Simeone nu mai pare a fi şeful

6. NOUL STADION

Pare ciudat, dar jucătorii de la Atletico nu se simt în largul lor pe noul stadion Wanda Metropolitano, fiind obişnuiţi cu vechiul Calderon, unde şi tribunele puneau presiune pe adversar. Filipe Luis spunea că se simte ca şi când ar juca în deplasare.

7. FĂRĂ GRIEZMANN NIMIC NU MERGE

Este clar că omul numărul 1 este francezul Antoine Griezmann şi dacă acesta nu este în formă nimic nu se leagă la Atletico. Lipsa de formă a francezului se simte în jocul întregii echipe şi mulţi se întreabă dacă nu cumva e doar cu gândul la un transfer

ADVERTISEMENT

8. GOLURI PRIMITE DIN FAZE FIXE

Ceea ce înainte era un atuu al rojiblancos acum s-a transformat într-o armă împotriva lui Atletico. Atletico a primit goluri din faze fixe cu Chelsea, Girona, Qarabag.

9. NU ÎI MAI IES SCHIMBĂRILE LUI SIMEONE

Înainte, Diego Simeone era recunoscut pentru faptul că avea o inspiraţie incredibilă la efectuarea înlocuirilor, în sensul în care cei care intrau dădeau gol. Acum nici o înlocuire nu a mai avut urmări fericite.

10. S-AU SĂTURAT JUCĂTORII DE SIMEONE?

Senzaţia este tot mai profundă că relaţia dintre Cholo Simeone şi jucători nu mai este aceeaşi. Sunt totuşi şase ani de când argentinianul este la Atletico. Nu este oare prea mult?

ADVERTISEMENT