Sport

ATP sparge barierele: cel mai mare pot din istoria sportului alb! Care este ”rețeta” pentru a pune mâna pe aproape 5 milioane de euro

ATP a triplat fondul de premiere al Turneului Campionilor față de ultimul an înainte de pandemie, iar câștigătorul poate obține o sumă record: 4.846.719 de euro!
21.10.2022 | 08:55
ATP sparge barierele cel mai mare pot din istoria sportului alb Care este reteta pentru a pune mana pe aproape 5 milioane de euro
Carlos Alcaraz a pus mâna, la US Open, pe cel mai mare premiu din istoria unui turneu de Grand Slam. Va reuși el să fie cel care bate recordul lui Barty? Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Criza pandemică este istorie pentru multe dintre competițiile sportive de top. Tenisul, ca disciplină, a probat deja acest lucru, ultima dată la US Open. Iar acum o face într-o manieră și mai elocventă. Căci ATP a anunțat că pune la bătaie cel mai mare premiu din istorie la Mastersul de la Torino (13-20 noiembrie).

ATP face uitat recordul lui Barty

Până acum, recordul în ceea ce privește câștigurile obținute la un singur turneu îi aparține lui Ashleigh Barty. Australianca a încasat 3,9 milioane de euro la Turneul Campioanelor din 2019, de la Shenzhen.

ADVERTISEMENT

Și aceasta din pricina faptului că a pierdut un meci în faza grupelor. Dacă se impunea și în partida respectivă putea intra în posesia a 4,2 milioane de euro.

Acum însă, anunță Marca, ATP a triplat banii care urmează să fie distribuiți față de ediția din 2019, ultima înainte de pandemie. Fondul total de premii se ridică la aproape 15 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, în funcție de parcursul din grupe, câștigătorul competiției la care vor participa cei mai buni opt jucători ai lumii poate obține o sumă între 4.062.909 și 4.846.719 euro. Cea din urmă dacă încheie întrecerea fără eșec.

Astfel, că independent de prestație, vom avea parte de un nou record pentru tenis. În plus, să menționăm și faptul că pentru prima dată în istorie succesul la acest turneu depășește, în cazul ATP, premiul de referință într-un turneu de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz, învingătorul de la US Open 2022, întrecerea care a oferit cele mai mari premii din istorie, a plecat acasă cu suma de  2.614.170 de euro.

Pentru Turneul Campionilor 2022 se vor califica 8 jucători care urmează să fie repartizați în două grupe de câte patru. La acest moment se cunosc cinci nume. Vorbim despre Carlos Alcaraz, cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, Rafael Nadal, Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas și Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

Și un ultim amănunt. Creșterea considerabilă a premiilor în bani le oferă o motivație suplimentară și jucătorilor de dublu. Perechea care obține titlul neînvinsă va lua acasă un cec în valoare de 944.580 de euro .

ADVERTISEMENT