Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Atuul lui CFR Cluj în dubla cu Lazio din Conference League: „Mă bazez pe Dan Petrescu!”. Video exclusiv

Ioan Andone (62 de ani), fostul antrenor al lui CFR Cluj, consideră că ardelenii pot produce surpriza din nou pe Olimpico în fața lui Lazio.
16.02.2023 | 11:30
Atuul lui CFR Cluj in dubla cu Lazio din Conference League Ma bazez pe Dan Petrescu Video exclusiv
Ioan Andone a câștigat două tiluri de campion cu CFR Cluj în perioada 2007-2008 și în 2012.
ADVERTISEMENT

În cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, s-a prefațat marele meci dintre Lazio Roma și CFR Cluj din UEFA Europa Conference League. Ioan Andone e unul dintre cei mai optimiști în privința șanselor de calificare ale campioanei.

Ioan Andone crede în șansa CFR-ului cu Lazio: „Mă bazez pe Dan Petrescu!”

Chiar dacă e de părere că CFR Cluj nu mai are forța de altă dată, „Fălcosul” e convins că ardelenii pot obține un rezultat mare împotriva lui Lazio Roma: „Nu mai au apărarea de anii trecuți! Sunt puțin mirat de CFR, nu mai e ce a fost… M-au surprins cele două înfrângeri. Și nu îi așteaptă un program ușor, plus că au dubla cu Lazio. 

ADVERTISEMENT

Dă Doamne să își revină, pentru că ar fi extraordinar să treacă de Lazio! Chiar cred. Ar fi extraordinar! Eu mă uit și la Lazio că e Radu Ștefan acolo, însă din păcate nu l-am mai văzut în ultimul an”, a declarat Ioan Andone, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

VIDEO MAI JOS: 

Fostul antrenor i-a urmărit în detaliu pe cei de la Lazio, care sunt pe locul șase în Serie A, cu 39 de puncte: „Am văzut foarte multe meciuri ale lor și eu spun că au șanse, dar le trebuie ceva…”.

ADVERTISEMENT

Iar Andone se bazează în primul rând pe calitățile antrenorului care a adus cinci titluri consecutive în Gruia, dar și pe faptul că CFR Cluj a arătat în cupele europene că se poate bate cu adversari mai puternici: „Mă bazez pe Dan Petrescu! Cred că îi pot scoate pe Lazio. În primul rând știe ce să facă în meciurile din cupele europene. Să nu uităm de meciurile alea cu Sevilla. Le-a lipsit foarte puțin să scoată Sevilla, care în același an a câștigat și Europa League”.

Ioan Andone, îngrijorat de gafele din apărarea CFR-ului cu FCSB și Universitatea Craiova: „Greșeli de marcaj care nu se făceau înainte”

Fostul tehnician care a adus două titluri și o cupă în Gruia e de părere că CFR Cluj este clădită pentru asemenea meciuri, însă trage un semnal de alarmă: „Să știi că poate, pentru că Dan Petrescu lucrează foarte mult la organizarea defensivă. Are jucători făcuți pe așa ceva. Tot lotul e astfel construit. Totul e să nu mai greșească. Am văzut și cu FCSB cum au primit golul doi și apoi ambele de la Craiova. În prima repriză, Craiova trebuia să aibă 2,3-0! Niște greșeli de marcaj care nu se făceau înainte la lovituri libere”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu sunt într-un moment bun, dubla cu Lazio poate fi un moment de resetare în jocul echipei: „Dar cupele europene sunt altceva. CFR-ul se poate mobiliza pentru că au jucători cu experiență care au trecut prin multe clipe de-astea grele. Nu mai punem că dacă vorbim de campionat, se înjumătățesc punctele și mai sunt zece meciuri după aceea în play-off și nu e o problemă pentru CFR să recupereze”.

Ioan Andone nu e dat pe spate însă nici de Lazio Roma: „Au ADN de cupele europene! CFR Cluj e echipa din ultimii zece ani cu cele mai bune performanțe în cupele europene. La 2,3-0 e închis. Dar eu sunt optimist. M-am uitat și în ultimul timp așa, și nu m-a impresionat nici Lazio. 

ADVERTISEMENT

E altceva față de Lazio de anul trecut, cu sistemul pe care îl jucau, un 3-5-2, 3-4-2-1, jucau altceva… Acum sunt cu patru pe linia de fund și de-asta nu joacă Radu Ștefan și eu sunt sigur că acolo pot să profite”, a mai explicat „Ando” pe ce se bazează.

Nu uitați: puteți urmări Fanatik SuperLiga în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare „fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK.RO la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial la contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT