News

Au murit împreună, după 60 de ani de căsătorie. COVID-19 i-a omorât la distanță de cinci ore, deși nu au ieșit din casă niciodată!

17.04.2020 | 16:09
Au murit impreuna dupa 60 de ani de casatorie COVID19 ia omorat la distanta de cinci ore desi nu au iesit din casa niciodata
ADVERTISEMENT

Un cuplu din din Țara Galilor a murit în decurs de câteva ore după ce au contactat coronavirus, cu toate că nu au ieșit din casă de săptămâni bune.

Au murit împreună, după 60 de ani de căsătorie

Bryn și Pat Howells, din Țara Galilor, au murit amândoi luni, 13 aprilie, după ce s-au infectat cu coronavirus. Bryn (86 de ani) și soția Pat (80 de ani) își sărbătoriseră recent aniversarea a 60 de ani de la căsătorie și nu au ieșit din casă săptămâni întregi.

ADVERTISEMENT

Bătrânii au început să se simtă rău în 4 aprilie și au fost transportați la spitalul Royal din Glarmorgan. Bărbatul a murit la ora 2 noaptea, urmat de soția sa, la 7 dimineața, la cinci ore distanță.

Nepotul Elliot Howells a declarat: „Încercăm să ne împăcăm cu faptul că au murit împreună, după 60 de ani de căsnicie fericită. Bunica, în special, era foarte bine. Ne gândeam că e o tinerică de 80 de ani și că va mai trăi zeci de ani.

ADVERTISEMENT

A fost un șoc foarte mare. Acum o săptămână am vorbit cu ea și își uda plantele în grădină. Când am auzit că s-a îmbolnăvit credeam că e doar obosită de la muncă”.

Conform metro.co.uk, femeia se mutase în Țara Galilor în 1944 și a lucrat toată viața la biserica din localitate. Soțul ei a fost consultant financiar. Cei doi s-au cunoscut când Pat avea 16 ani și bărbatul avea 22 de ani. S-au logodit în 1957 și s-au căsătorit în 1959.

ADVERTISEMENT

Au lăsat în urmă 6 copii, 11 nepoți și 12 strănepoți. Medicii nu își pot explica de unde s-au îmbolnăvit bătrânii, în condițiile în care au stat închiși în casă de la începutul epidemiei.

Marea Britanie, inclusiv Țara Galilor, este una dintre cele mai afectate țări de coronavirus. Cel mai probabil din cauza măsurilor haotice ale autorităților, în frunte cu premierul Boris Johson.

ADVERTISEMENT

Liderii din UK au încercat, inițial, să abordeze epidemia lăsând virusul să se răspândrească în speranța că majoritatea populației va deveni imună după îmbolnăvire, însă au schimbat din mers regulile jocului și au început să impună diferite restricții.

Cert e că 103,093 de persoane au fost detectate momentan cu coronavirus în Marea Britanie și 13.729 au murit.  Ca și în cazul altor țări, cifra reală a îmbolnăviților este probabil de 20 de ori mai mare.

ADVERTISEMENT